CARSNEWS
NEW MODELS

Μετά την αυτόνομη οδήγηση έρχονται τα αυτόνομα… παντιλίκια (Video)

Αν νομίζετε ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι η τελική λοβοτομή στην χαρά της αυτοκίνησης, κάποιοι φοιτητές στο γνωστό πανεπιστήμιο του Stanford έχουν άλλη άποψη. Πήραν μία DeLorean (εξαιρετικό γούστο για τέτοιο σκοπό) και πάνω σ’ αυτήν προσάρμοσαν ένα μηχανισμό που ελέγχεται ηλεκτρονικά ώστε να οδηγεί το αυτοκίνητο χωρίς την επέμβαση του ανθρώπου.

Μόνο που εδώ οι φοιτητές το πήγαν λίγο πιο πέρα. Δεν εξέλιξαν ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει με σταθερότητα από το ένα σημείο στο άλλο, αλλά ένα σύστημα που πηγαίνει με τις “πάντες” από τη μια στροφή στην άλλη. Τα ατέλειωτα drift και το λιώσιμο των ελαστικών που βλέπουμε στο video προέρχονται από ένα “ρομπότ” που έχει ρυθμιστεί για αυτό τον σκοπό και ελέγχεται από έναν υπολογιστή.

Στις εικόνες βλέπουμε το αυτοκίνητο να κάνει ελιγμούς ακριβείας χωρίς λάθη και να λιώνει τα λάστιχα αλύπητα. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στην θέση του οδηγού απλά παρακολουθεί το τιμόνι εμπρός του να γυρίζει σαν τρελό έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδρομή χωρίς την δική του επέμβαση.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι προσπαθούν να εξελίξουν συστήματα τα οποία θα εφαρμοστούν στα αυτόνομα αυτοκίνητα ώστε να είναι ικανά να κάνουν τις σωστές μανούβρες σε δρόμους που γλιστρούν όπως σε πάγο και χιόνι. Και παράλληλα να έχουν την ικανότητα, ακόμα και με κάποιο drift, να αποφύγουν ένα ατύχημα.

Έτσι όπως το βλέπουμε εμείς μάλλον το κέφι τους κάνουν, έστω και αν προκύπτουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Το ότι θα έρθει η ώρα πάντως που θα κάνουμε τα κόλπα ενός Ken Block αραχτοί στο κάθισμα, μάλλον δεν μας “ψήνει” και πολύ.

ΠΗΓΗ: JALOPNIK

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Porsche: Ειδική έκδοση της 911 προς τιμή του Jacky Ickx (video)

cars

Ο Trump διατάζει (!) την GM να φτιάξει αναπνευστήρες

cars

H έκθεση της Γενεύης θα αποκτήσει “πίστα” για test drives!

cars

Ένα Audi RS Q8 με 1.000 άλογα!

cars

Toyota: Αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές η ηλεκτρική ενέργεια των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για 2019!

cars

Kι όμως αυτή είναι μια Ford Mustang

cars

Πρεμιέρα για τα νέα Dacia Sandero και Logan

cars

Nissan Magnite: To Qashqai «τσέπης» ήρθε για να μείνει

cars

Πάρε θέση: To Animal Print γίνεται της μόδας

cars