CARSNEWS
AUTONEWS

Μετέωρα- Γρεβενά με Nissan Juke. Στον Βενέτικο ο χρόνος κάνει στάση!

Είναι κάποια ταξίδια της ζωής μας, που σίγουρα αξίζει κάποτε να κάνουμε όλοι μας, οδηγώντας σε διαδρομές που διασχίζουν τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλους  ενώνοντας, νομούς, Περιφέρειες, και ιστορίες της Ελλάδας μας. Οδηγώντας το νέο compact crossover της Nissan το JUKE, στην στενή και παλιά επαρχιακή οδό που ενώνει τους νομούς Τρικάλων- Γρεβενών, είδα κάποια από τα ωραιότερα μέρη, που δυστυχώς όλοι μας ξεχνάμε, ιδιαίτερα το καλοκαίρι!

Η χαρά του να ταξιδεύει κανείς εν μέσω της covid εποχής που διανύουμε, δεν είναι κάτι το εύκολο! Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την ειδική άδεια του «Ρεπόρτερ εξωτερικού ρεπορτάζ», άφηνα πίσω μου τους βράχους των Μετεώρων, και κατευθυνόμουν προς τα Γρεβενά, περνώντας μέσα από χωριά που ίσως, το όνομά τους δεν έφτασε στα αυτιά σας.

Η Άνοιξη, οι Άγιοι Θεόδωροι που βρίσκονται 800μ ψηλά, το Ελευθεροχώρι, είναι κάποια από αυτά τα χωριά τα οποία κάποτε έσφυζαν από ζωή! Μια απίστευτη εναλλαγή του τοπίου διαγράφει η διαδρομή των 66 χιλιομέτρων, ειδικά όταν κανείς βρεθεί στα ψηλά, όπου αν είστε τυχεροί και ο καιρός σας κάνει τα κέφια, θα δείτε ακόμη και τις κορυφές του Ολύμπου! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από την ζωή? Ιδιαίτερα τώρα που βασανιζόμαστε καθημερινά, και εξαρτόμαστε από τις διαθέσεις των εκάστοτε λοιμοξιολόγων! Βέβαια η διάθεσή μου έφτιαξε ακόμη περισσότερο καθώς απολάμβανα την αθόρυβη κύλιση του JUKE το οποίο είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της Nissan, που διαθέτει την εξελιγμένη τεχνολογία Pro PILOT, η οποία αποτελεί μέρος του οράματος Nissan Intelligent Mobility. Είδατε πόσο όμορφα κολλάει και το μέσο που επιλέγουμε για την μετακίνησή μας?

Κατά μήκος της πορείας μας συναντήσαμε τον ποταμό Βενέτικο, που στάθηκε αφορμή να κάνουμε μια στάση και να απολαύσουμε την μαγεία του ενός τμήματός του, το οποίο όμως ήταν το κάτι άλλο! Είναι κάποιες στιγμές ηρεμίας, που στα αλήθεια δεν θέλεις να οδηγήσεις άλλο, καθώς αισθάνεσαι την φύση να παίρνει μέρος του βάρους, που κουβαλάμε μαζί μας από τις πόλεις! Ανέβηκα πάνω σε ένα βράχο που έμοιαζε πολύ με αυτούς των Μετεώρων, για να θαυμάσω το τοπίο και να εφοδιάσω τις μπαταρίες μου από την άπλετη ενέργειά του! Για Κανά μισαωράκι δεν κουνήθηκα καθόλου από την θέση μου! Ναι τώρα που ήμουν ήρεμος και χαμογελούσα, πρόσεξα τις κομψές γραμμές του Juke, με τις μεγάλες εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 19’’, και τον sportive σχεδιασμό τους, που άλλαξαν θετικά την εικόνα του νέου crossover με την ανατρεπτική σχεδίαση!

Η οδηγική απόλαυση την οποία προσφέρει ένα suv αυτοκίνητο, όπως το Nissan Juke, είναι το κάτι άλλο! Ευρύχωρο, άνετο και ασφαλές είναι το νέο Juke,και αν προσέξεις λίγο παραπάνω, θα δεις και χαμηλές τιμές στην κατανάλωση καυσίμου η οποία στον αυτοκινητόδρομο κυμάνθηκε κοντά στα 5,8 lit100km. Αξίζει κανείς να ταξιδέψει μέχρι τα Γρεβενά και από εκεί να μπει σε μια φουσκωτή βάρκα και να κατέβει στα αφρισμένα νερά του Βενέτικου, τον μεγαλύτερο παραπόταμο του Αλιάκμονα, που ενώνει τα ορεινά της Ηπείρου με τα πεδινά των Γρεβενών, απολαμβάνοντας μία από τις ωραιότερες δραστηριότητες στην φύση, το Rafting. Τα παιδιά της overland και της Trekking Hellas είναι έτοιμα να σας μυήσουν στα μυστικά περάσματα του ποταμού. Πληροφορίες στο διαδίκτυο! Όσο και αν κοίταζα το ποτάμι τόσο περισσότερο ένιωθα ένα μαζί του! Δεν μου έκανε καρδιά να φύγω!

Τα μάτια μου , όπως και ο φακός μου έπεσε πάνω σε ένα από τα πουλιά του Βενέτικου, τα οποία αν και κρύβονται μέσα στα σκλήθρα τις ιτιές και τα πλατάνια που βρίσκονται στα παραποτάμια δάση, έκατσε ήσυχο και απολάμβανε την ηρεμία του τοπίου πάνω σε ένα βράχο, στέλνοντας «μήνυμα». Μας έχουν λείψει οι βόλτες, τόσο σε μας όσο και στα αυτοκίνητά μας! Τα οδηγικά μας όνειρά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, με οδήγηση σε μέρη μαγικά, και όχι με εφιάλτες  ακινησίας και χιλιάδες συμβουλές, που τα καθηλώνουν παραπονεμένα πάνω στους δρόμους!

The post Μετέωρα- Γρεβενά με Nissan Juke. Στον Βενέτικο ο χρόνος κάνει στάση! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στις φλόγες διυλιστήριο της Ρωσίας μετά από επίθεση της Ουκρανίας με drones

cars

Volkswagen: Ξεχνάει την Τουρκία, επενδύει στην Σλοβακία.

cars

Ποιες καταθέσεις, εισοδήματα και επιδόματα δεν μπορεί να κατασχέσει η εφορία για όσους έχουν χρέη στο δημόσιο

cars

General Tire. Νέο ελαστικό για SUV

cars

Mercedes-Maybach GLS: Το νέο πρόσωπο της απόλυτης πολυτέλειας.

cars

Ο καιρός σήμερα 24/3/2024

cars

SYM Cruisym α300. Ανανεωμένο

cars

Ελίσα Φερέιρα για ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ο καθένας μπορεί να αγαπά όποιον θέλει χωρίς φόβο διάκρισης ή βίας

cars

Νέο Ford Kuga. Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars