CARSNEWS
NEW MODELS

Με αυτονομία 460 χιλιομέτρων η ηλεκτροκίνητη BMW iX3. Στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Στην διαδικτυακή αποκάλυψη της BMW iX3 προχώρησε η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία εντάσσοντας στην γκάμα της το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της ιστορίας της.

Η BMW iX3 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς αποδίδοντας 286 ίππους και 400 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία του βαυαρικού SUV, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh επιτρέπουν να καλύψει κανείς 460 χιλιόμετρα.

Χάρη στην απόδοση του ενός και μοναδικού ηλεκτρικού μοτέρ, η BMW iX3 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Στην αποδοτικότητα του αυτοκινήτου συμβάλλει και η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική του. Οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις επιφάνειες του αμαξώματος και όχι μόνο σε αυτές είναι εμφανείς, εξασφαλίζοντας τη μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή στα 0,29 cd.

Με τη δυνατότητα να υποστηρίζει φόρτιση ισχύος 150 kw, η BMW iX3 έχει την ικανότητα να ανακτήσει έως και το 80% της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών της σε 34 λεπτά, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της βαυαρικής φίρμας αρκούν 10 λεπτά φόρτισης για να «κερδίσει» κανείς 100 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η BMW iX3 θα κατασκευάζεται στην Κίνα αποτελώντας το πρώτο από τα συνολικά τρία ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα περάσουν στη γραμμή παραγωγής από τη βαυαρική φίρμα το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, την αμέσως επόμενη χρονιά η BMW θα προσθέσει στην γκάμα της το BMW i4 όπως άλλωστε και το i Next, το οποίο και θα αποτελέσει τη δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα ελευθέρου χρόνου της ιστορίας της. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η οικογένεια Peugeot σκοπεύει σε αύξηση των μετοχών της

cars

O ορισμός της τρέλας: Mazda RX 7 με τέσσερις ρότορες! (Video)

cars

Lexus RX απογειώνεται και καταστρέφεται σε αυτοσχέδιο αγώνα (Video)

cars

Οδηγούμε τη νέα BMW X2 στην Πορτογαλία

cars

Δοκιμάζουμε τη νέα, hi-tech και πρακτική Mercedes-Benz GLA 200

cars

Η Singer Porsche 911 “Malibu” πωλείται για 875.000 δολάρια

cars

Bentley Mulliner Bacalar: Μία πολύ σπέσιαλ έκδοση για μόλις 12 τυχερούς (video)

cars

Συλλεκτική Bentley Continental GT ως ενθύμιο της νίκης στο Pikes Peak

cars

Volkswagen e-Golf και ID.3 στην 85η ΔΕΘ

cars