CARSNEWS
NEW MODELS

Με αυτόν το ηλεκτροκινητήρα κάθε αυτοκίνητο μετατρέπεται εύκολα σε ηλεκτρικό

Πως μπορεί αν μετατρέψει κανείς ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό; Η πιο πρακτική λύση που υπάρχει μέχρι τώρα είναι να βρει τα κατάλληλα εξαρτήματα από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που π.χ. έχει τρακάρει και να τα τοποθετήσει στο δικό του. Διαδικασία που φανταζόμαστε θα απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμα περισσότερες μετατροπές και πατέντες.

Από τώρα και στο εξής θα υπάρχει και μια πιο απλή και εύκολη λύση. Πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με την επωνυμία “Crate” που παρουσίασε η βρετανική εταιρεία Swindon Powertrains. Οι διαστάσεις του Crate είναι μικρές, συγκεκριμένα 441 x 384 x 228 mm και το βάρος του μόλις 49,9 κιλά.

Ταυτόχρονα διαθέτει αρκετά σημεία στήριξης, με αποτέλεσμα να μπορεί να τοποθετηθεί με άνεση σε όλα τα μηχανοστάσια. Ακόμα και των πιο μικρών αυτοκινήτων, ενώ το γεγονός ότι μπορεί να είναι και αδιάβροχος διευρύνει τη χρήση του ακόμα και σε οχήματα που προορίζονται για σκληρή off road χρήση.

Το πακέτο περιλαμβάνει πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα τόσο τη μετάδοση και το διαφορικό, καθώς και καλωδίωση μήκους 1,0 m, η απόδοση φτάνει τα 109 PS και τα 136 Nm και η τιμή αγοράς είναι περίπου 7.100 ευρώ (6.400 λίρες Αγγλίας) προ φόρων. Στα προαιρετικά στοιχεία υπάρχουν μεταξύ άλλων ελεγχόμενα διαφορικά και συστήματα ψύξης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αναζητά αγοραστή εντός του καλοκαιριού…

cars

Οι νέες τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ελληνικής αγοράς

cars

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars

Mercedes και Audi ετοιμάζονται για επανεκκίνηση της παραγωγής

cars

Ένα Toyota Yaris Cross με τις ευλογίες της Gazoo Racing!

cars

Επιλέγοντας το δυναμικό Ford Puma

cars

Τι θα λέγατε για μία Alfa Romeo με στοιχεία από Βugatti

cars

Ιεροσυλία ή εξέλιξη; Τι λέτε για μία ηλεκτρική κλασική Alfa Romeo Giulia;

cars

Ποιος πιλότος χαρακτήρισε… ηλικιωμένο τον Vettel;

cars