CARSNEWS
NEW MODELS

Με εφτάρι μηχανικό κιβώτιο οι Porsche 911 S/4S του 2021

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων στην Porsche, είναι όμως η πρώτη φορά που η εταιρία το βάζει σε μοντέλο ευρείας παραγωγής. Αυτό θα προσφέρεται στο ίδιο κόστος με το διπλού συμπλέκτη PDK, αφήνοντας τον υποψήφιο αγοραστή να αποφασίσει τι του ταιριάζει καλύτερα. Προφανώς, το δεύτερο μπορεί να επιτύχει γρηγορότερες αλλαγές σχέσεων, αυτό όμως δεν κάνει απαραίτητα το πρώτο αργό. Η 911 Carrera S, έκδοσης 2021 με το μηχανικό κιβώτιο θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ.

Στον στάνταρ εξοπλισμό των 911 S/4S με μηχανικό κιβώτιο θα προστίθεται το πακέτο Sport Chrono, το οποίο θα έχει και μερικές επιπρόσθετες λειτουργίες. Αρχικά θα διαθέτει ένα μετρητή θερμοκρασίας των ελαστικών, ο οποίος θα τα απεικονίζει με μπλε χρώμα όταν είναι κρύα και με άσπρο όταν φτάσουν σε θερμοκρασία λειτουργίας. Πιο σημαντική είναι μία αυτόματη, διπλή λειτουργία αποσύμπλεξης, που ανεβάζει ελαφρά τις στροφές του κινητήρα στα κατεβάσματα, ώστε οι αλλαγές να είναι όσο το δυνατό πιο ιδανικές για γρήγορη οδήγηση. Επιπρόσθετα, υπάρχουν διάφορα οδηγικά modes, συμπεριλαμβανομένου του PSM Sport, το κλασικό χρονόμετρο και το Porsche Track Precision app.

Πέραν αυτών, οι 911 S/4S έκδοσης 2021 θα μπορούν να φέρουν το νέο σύστημα InnoDrive της εταιρίας, το οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης για να υπολογίσει τα ιδανικά σημεία φρεναρίσματος και επιτάχυνσης στις καμπές του δρόμου. Παράλληλα, το νέο σύστημα Smartlift μπορεί να αποθηκεύει σημεία στο GPS όπου υπάρχουν λακκούβες και άλλες ανωμαλίες στο οδόστρωμα, ώστε να τις θυμάται και να ανασηκώνει αυτόματα ελαφρά τις αναρτήσεις κάθε φορά που το αυτοκίνητο περνάει από εκεί. Τέλος, στον προαιρετικό εξοπλισμό προστίθεται και το 930 leather package, για το εσωτερικό του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault: μείωση προσωπικού κατά 10.000, μείωση παραγωγής κατά 700.000

cars

Η FCA αναστέλλει την παραγωγή της ως τις 27 Μαρτίου

cars

Rust Wraps: Η σκουριά γίνεται της μόδας

cars

Το Audi RS Q8 έχει μεγάλο σουξέ μεταξύ των βελτιωτών

cars

Η Daihatsu παρουσιάζει στο Τόκιο τα “φτιαγμένα” μίνι μοντέλα της

cars

Αυτοκίνητο χτυπά ποδηλάτη γιατί… έτσι! (Video)

cars

Τα Ford Puma και Kuga σε νέες τιμές με όφελος έως 2.642 ευρώ

cars

Έρχονται τα κράνη με… υδρόψυξη

cars

H Porsche μας δείχνει τα highlights της 911 Turbo S (video)

cars