CARSNEWS
AUTONEWS

Με “καρδιά” M3 και 500+ άλογα η κορυφαία Toyota Supra GRMN;

Οι φήμες σχετικά με την κορυφαία, GRMN έκδοση της Toyota Supra κυκλοφορούν αν θυμάμαι καλά από την εποχή πριν την κυκλοφορία του standard μοντέλου. Ο κόσμος πάντοτε ενδιαφέρεται για το ισχυρότερο, για το ταχύτερο και το πιο ακραίο ακόμα και αν η βασική έκδοση είναι ήδη αρκετά καλή, για να μην πω περισσότερο ικανή απ’ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Ας μην μπούμε σε αυτήν την συζήτηση όμως. Αντιθέτως, ας εστιάσουμε στις τελευταίες φήμες που αφορούν στην Toyota Supra GRMN που αν αληθεύουν, τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που θα γράψει ιστορία.

Καταρχάς, να ξεκινήσουμε με το ότι οι πληροφορίες που θα διαβάσεις παρακάτω, προέρχονται από τον ίδιο τον Tetsuya Tada αλλά χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε τον ισχυρισμό του ιαπωνικού μέσου. Ας τον δεχθούμε λοιπόν, αλλά με επιφυλάξεις καθώς ο Tada φέρεται να δήλωσε ότι η Supra GRMN θα εξοπλιστεί με τον twin-turbo, εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα της επερχόμενης M3 και κατά συνέπεια, θα αποδίδει 510 άλογα όπως στην Competition εκδοχή του γερμανικού sedan. Αυτά θα περνούν στον δρόμο (ή θα λιώνουν τα ελαστικά) του πίσω άξονα, μέσω ενός 7-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που σημαίνει ότι ο συνδυασμός θα μετατρέψει την καυτή Supra σε ένα πραγματικό όπλο.

Το ιαπωνικό μέσο αναφέρει όμως ότι η BMW ήταν αρκετά διστακτική σχετικά με το γεγονός του δανεισμού του κινητήρα στην Toyota. Γι’ αυτό βρέθηκε μία μέση λύση: αυτή του περιορισμού της παραγωγής της Supra GRMN στα 200 αυτοκίνητα. Η πρακτική δεν είναι ξένη στην Toyota που είχε κάνει ακριβώς το ίδιο με το πρώτο Yaris GRMN και ικανοποιεί την γερμανική μάρκα που δεν θα έχει να αντιμετωπίσει την κορυφαία Supra ως ανταγωνισμό για την M4. Δυστυχώς, ο περιορισμός της παραγωγής επηρεάζει την τιμή του αυτοκινήτου βεβαίως. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ένα αντίτιμο της τάξης των €100.000 αλλά με 200 αυτοκίνητα να είναι διαθέσιμα, είναι λογικό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volkswagen T-Roc Cabriolet. Θέλει να δημιουργήσει μόδα

cars

Η Maserati Levante Hybrid είναι 4-κύλινδρη αλλά έχει άλλα χαρίσματα.

cars

Νέο Hyundai Sante Fe. Εντελώς διαφορετικό

cars

Το Volvo P1800 Cyan είναι το ρετρομοντέρνο στα καλύτερα του.

cars

Σαν σήμερα 11 Απριλίου: Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το 1964 αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα – Καθιερώνεται η δημοτική και γίνεται υποχρεωτική η εκπαίδευση για 9 χρόνια

Bury

Hyundai Bayon. Η νέα πρόταση της Hyundai στα κροσσόβερ διαθέσιμη από 15790 Ευρώ

cars

Νέο Citroen C4. Τολμά και μεταμορφώνεται!

cars

Η Chevrolet Corvette “έγραψε” 7:29,9 στο Nurburgring!

cars

Νέο Porsche Cayenne: Με τέσσερις εκδόσεις κινητήρα ισχύος από 353 έως 659 ίππους

cars