CARSNEWS
NEW MODELS

Με νέο “baby” SUV η Jeep;

To Απρίλιο του 2014 το Jeep Renegade αλλάζει τα μέχρι τότε δεδομένα στην κατηγορία των SUV αποτελώντας την πρώτη εξευρωπαϊσμένη πρόταση στην ιστορία της αμερικανικής φίρμας αλλά και την πλέον προσιτή.

Με τη συμβολή και των Ιταλών του FCA Group, η Jeep κατάφερε να απευθυνθεί σε ένα διαφορετικό κοινό που μέχρι σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να φτάσει στα επίπεδα των καταξιωμένων off roaders των Αμερικανών.

Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, το συμπαγών διαστάσεων και γήινων προδιαγραφών Renegade ήταν μόνον η αρχή, μιας και η Jeep προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός ακόμα μικρότερου SUV με ξεκάθαρα αστικό προσανατολισμό μεν, εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες δε.

Αν και εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η οποία είχε κάνει ξανά τον γύρο του Διαδικτύου πριν από μερικά χρόνια, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Jeep θα αξιοποιήσει το δάπεδο του νέου Fiat Panda για να χτίσει το πρώτο SUV τσέπης της ιστορίας της.

Ίδιες πιθανότητες, πάντως, διαθέτει και το δάπεδο του PSA Group στο οποίο πρόκειται να βασιστεί -μεταξύ άλλων- και το νέο Opel Mokka, αν και σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε μια τελείως διαφορετική υλοποίηση που λίγο έως πολύ θα κινείται πολύ κοντά στα σημερινά δεδομένα του Renegade.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η Jeep δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ευρύτερη κατηγορία των συμπαγών διαστάσεων SUV, η οποία τείνει να εξελιχθεί στη δημοφιλέστερη της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αγοράς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Lamborghini δεν θα μετέχει ξανά σε μεγάλη έκθεση

cars

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLA. Αναλυτικά οι τιμές, οι εξοπλισμοί και οι προδιαγραφές

cars

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Nissan 370 Z

cars

Απίστευτο: στις Φιλιππίνες πήγαν να περάσουν μια McLaren 620R για Porsche Cayman!

cars

Δοκιμάζουμε την χαρισματική Mercedes-Benz GLB 200 163PS 2WD 7G-DCT

cars

Δείτε πως ένα VW Polo GTI φθάνει στα 324 άλογα (Video)

cars

Nissan GT-R 1.400 ίππων αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα (Video)

cars

Δείτε έναν πύργο από τέσσερα φορτηγά Volvo (video)

cars

VW Taigo: Η εξέλιξη των crossover

cars