CARSNEWS
NEW MODELS

Με ποιους κινητήρες θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το Hyundai Santa Fe; (video)

Το Santa Fe πέρασε από μια ριζική αναβάθμιση και παράλληλα απέκτησε μια νέα προοπτική, τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την εγχώρια αγορά. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει μια νέα υβριδική έκδοση που συνδυάζει έναν turbo τετρακύλινδρο βενζίνης 1.600 cc με ένα ενσωματωμένο ηλεκτρικό μοτέρ 44,2 kW.

Η συνδυασμένη ισχύς είναι στα 230 άλογα και η ροπή στα 350 Nm και η ύπαρξη μιας μικρής μπαταρίας 1,49 kWh προσφέρει μεικτή υβριδική λειτουργία και περιστασιακά δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.

Του χρόνου αναμένεται η plug-in υβριδική έκδοση με συνολική ισχύ 265 ίππων και ροπή στα 350 Nm. Θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία 13,8 kWh που θα προσφέρει ηλεκτροκίνηση για πάνω από 50 km. Εδώ το ηλεκτρικό μοτέρ θα είναι μεγαλύτερο στους 66,9 kW, ενώ θα υπάρχει τετρακίνηση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στους diesel θα υπάρχει ένας νέος τετρακύλινδρος Smartstreamm των 2,2 lt που θα είναι ελαφρύτερος  από τον προηγούμενο και πλήρως αλουμινένιος. Η απόδοση του είναι στους 202 ίππους και η ροπή στα 440 Nm και συνδυάζεται με νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις από την Hyundai το βίντεο του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω. Θα προσφέρει και με τετρακίνηση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσο καύσιμο μπορείς να κερδίσεις από τις ζάντες;

cars

Abarth: Όλα ξεκίνησαν από μία εξάτμιση

cars

Το Suzuki Ignis ανανεώνεται και αποκτά ένα πιο sport look!

cars

Η Kia ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό για να χτυπήσει το Citroen Ami!

cars

Αυτή ήταν η στιγμή που τέθηκε εκτός Formula 1 ο Niko Hulkenberg…

cars

Δοκιμές για τη δεξιοτίμονη νέα Chervolet Corvette

cars

Ott Tanak: Η λεπτομέρεια που θα καθορίσει την επιστροφή του στην M-Sport

cars

Η VW θα μετατρέψει το τμήμα “R” σε μία σπορ μάρκα ηλεκτρικών

cars

Οι βλάβες του ηλεκτρικού smart μετά από 400.000 χιλιόμετρα

cars