CARSNEWS
NEW MODELS

Με συμπιεσμένο αέρα θα επιταχύνει το νέο Tesla Roadster

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα του Elon Musk να στρέφει τα φώτα δημοσιότητας πάνω του, είτε με δηλώσεις ή πράξεις που εντέχνως τον φέρνουν σε δύσκολη θέση ανακατεύοντας παράλληλα την τράπουλα στη μετοχική σύνθεση της Tesla είτε με υποσχέσεις που κάνουν τον ανταγωνισμό να ψάχνει στα αραχνιασμένα συρτάρια των τμημάτων έρευνας και εξέλιξης για απαντήσεις.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκουν οι τελευταίες δηλώσεις του νοτιαφρικανού, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε ότι το νέο Tesla Roadster θα διαθέτει -μεταξύ άλλων- και ένα αεριωθούμενο σύστημα.

Το τελευταίο θα τοποθετείται στο πίσω τμήμα του αμαξώματος και θα ενεργοποιείται κατά την επιτάχυνση του αυτοκινήτου, βελτιώνοντας περεταίρω τις επιδόσεις του ηλεκτροκίνητου Roadster. Μάλιστα ο προωθητήρας ψυχρού αέρα, όπως τον περιέγραψε ο Elon Musk, θα κρύβεται πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας και θα αναπτύσσεται με έναν… κινηματογραφικό τρόπο μόνο και όταν τίθεται σε λειτουργία.

Ίσως αυτό να δικαιολογεί την ικανότητα του νέου Tesla Roadster να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου δύο δευτερόλεπτα, την ίδια στιγμή που η μέγιστη αυτονομία του θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν και στην πράξη ή για να είμαστε ακριβείς στη γραμμή παραγωγής, από την οποία θα βγαίνουν σύμφωνα με τα λεγόμενα του Elon Musk 10.000 Tesla Roadsters ετησίως.

.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ηλεκτρική BMW Σειρά 1 θα είναι έτοιμη το 2022

cars

Στην Αθήνα η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Mazda 2

cars

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller

cars

Toyota: Αυτό είναι το νέο μέλος της «οικογένειας» Beyond Zero (photos)

cars

Ένα ακόμα rendering για το Nissan 400Z

cars

H Gemballa φαντασιώνεται μία off road Porsche 911

cars

To νέο Donkervoort D8 έχει 420 άλογα (video)

cars

Κορωνοϊός: Η αυξημένη κίνηση στα διόδια και η μη χρήση e-pass εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία

cars

Πώς διαμορφώνεται η λιανική τιμή πώλησης ενός αυτοκινήτου

cars