CARSNEWS
NEW MODELS

Με τη Maserati MC12 Corsa στην Imola (Video)

Οι άνθρωποι της Maserati αποφάσισαν να δημιουργήσουν την MC12 σαν ένα «alter ego» της Ferrari Enzo. Μάλιστα, το αυτοκίνητο με σήμα την τρίαινα θα ήταν πιο σπάνιο από αυτό από το Maranello. Η Enzo κατασκευάστηκε μεταξύ του 2002-2004 σε 399 μονάδες (επίσης, κατασκευάστηκε μία ακόμα η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό και τα έσοδα δόθηκαν για τους πληγέντες από το τσουνάμι που έπληξε κυρίως την Ινδονησία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2004).

Η Maserati ξεκίνησε την παραγωγή της MC12 αφού είχαν πουληθεί ήδη όλες οι Ferrari Enzo. Το 2004 κατασκευάστηκαν 25 μονάδες και το 2005 άλλες 25. Στις συνολικά 50 MC12 προστέθηκαν και άλλες 12 οι οποίες προορίζονταν για αγωνιστική χρήση, δηλαδή η MC12 Corsa. Η MC12 είχε εκπληκτικά δυναμικά χαρακτηριστικά και κάποιοι θεωρούν ότι ήταν ακόμη καλύτερη από την Enzo.

O ατμοσφαιρικός V12 εξάλιτρος κινητήρας προερχόταν από τη Ferrari, φυσικά. Στην MC12 απέδιδε 630 PS, ενώ στην MC12 Corsa 755 PS (συγκριτικά, στη Ferrari Enzo απέδιδε 660 PS). Φυσικά, ο ήχος που εκπέμπει είναι μοναδικός και σε ξεσηκώνει. Στο παρακάτω βίντεο, μπορούμε να δούμε μία από τις MC12 Corsa στην πίστα της Imola και να ακούσουμε τον εκπληκτικό κινητήρα της. Όσο μεγαλύτερη η ρύθμιση της έντασης στα ηχεία της συσκευής σας, τόσο καλύτερα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Model H είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της Tesla

cars

Ηλεκτροκίνητη και τετράθυρη η Ford Mustang Mach F

cars

Alfa Romeo: Νέο λογότυπο για τα 110 χρόνια ζωής

cars

Επιστρέφει ως sedan η Citroen CX;

cars

LF-30 Electrified Concept: Στη Γενεύη το μέλλον της Lexus (video)

cars

Hennessey Venom F5: θα ξεπεράσει τα 500 km/h;

cars

Τα μοντέλα της Ruf μπορεί να μοιάζουν με Porsche, αλλά δεν είναι (video)

cars

Στελέχη των εταιριών θεωρούν ότι ο Κορωνοϊός βοηθά στην αυτόνομη οδήγηση!

cars

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του νέου Seat Leon προειδοποιεί και για τυχόν οχήματα στην τυφλή γωνία

cars