CARSNEWS
AUTONEWS

Με το νέο Skoda Kamiq  στα μπάνια του λαού!  Στην Voulitsa με τα ..1000cc!

Το Καλοκαίρι μπορεί να ήρθε ημερολογιακά, αλλά ο καιρός δεν λέει να στρώσει με τίποτα! Έτσι λοιπόν κάπου εκεί στην περιοχή Προ του Άθω, ταξίδεψα οδηγώντας το νέο Skoda Kamiq, ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, που φαινομενικά θα έλεγε κανείς πως ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά κινείτε με ένα μοτέρ 1000κ.εκ.το οποίο άνετα κάνει μια μέση ελληνική οικογένεια ,χαρούμενη! Τα Νέα Ρόδα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, που έχει ένα γραφικό ψαρολίμανο, στα Ανατολικά του Ακάνθιου κόλπου, όπου κάποτε κατάφερε να μαγέψει ακόμη και τον Μεγάλο Βασιλιά των Περσών Ξέρξη, όπου κατασκεύασε την περίφημη διώρυγα από την θέση Γλώσσα, μέχρι το λιμάνι της σημερινής Τρυπητής! Κύριο χαρακτηριστικό των ακτών γύρο από τα Νέα Ρόδα, δεν είναι άλλο από τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες, οι οποίες περιβάλλονται από καταπράσινους λόφους, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Άγιο Όρος.

Το ταξίδι

Για να φτάσω στα Νέα Ρόδα, επέλεξα την πιο σύντομη διαδρομή η οποία περνά μέσα από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής τον Πολύγυρο, από εκεί στο Γομάτι  όπου όταν οδηγεί κανείς έχει στα δεξιά του, ένα πανόραμα και της Σιθωνίας και της Χερσονήσου του Άθω, που κύρια χαρακτηριστικά της είναι τα καταγάλανα νερά και οι αμμώδεις παραλίες, όπως αυτές της Ιερισσού, που όταν περνάς από κει, θες, δεν θές θα σταματήσεις! Σε όλη την διαδρομή, των 120 χιλιομέτρων, το νέο Kamiq με τον turbo κινητήρα των 1000κ.εκ, απόδοσης 115 ίππων, μας έκανε να το αγαπήσουμε αλλά και να απολαύσουμε μια  υποδειγματική οδήγηση σε ένα περιβάλλον αριστοκρατικό, με Συστήματα υποβοήθησης οδηγού που νοιάζονται για την ασφάλειά του, και είναι διαθέσιμα από τις βασικές εκδόσεις. Το λέει η «περδικούλα» του! Ο 1000άρης TSI ανταποκρίνεται σε όλες τις αλλαγές του οδοστρώματος. Είναι οικονομικός, αντέχει τις προκλήσεις και όχι μόνο κρατάει καλά , δεν κουνήθηκε καθόλου από την τροχιά του, στις μεγάλες στροφές του Χολομώντα.

Στην Voulitsa για μπανάκι!

Πίσω από το ρομαντικό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, στα Νέα Ρόδα, ξεκινά μία παραλιακή διαδρομή η οποία οδηγεί στην αμμώδη Ακτή Βουλίτσα» η οποία απλώνεται ανάμεσα σε δύο καταπράσινους λόφους, και αποτελεί την έκπληξη της παραλίας! Εκεί το «αθωνικό καλοκαίρι» ζωντανεύει με τρόπο μοναδικό ! ξαπλώστρες, ομπρέλες, μουσική, δροσεροί χυμοί φρούτων και cocktails, parties, country φαγητό και snacks, συνθέτουν ένα εκπληκτικό μωσαϊκό ποιοτικής διασκέδασης και χαλαρωτικής ψυχαγωγίας.
Ιδανικός τόπος για κολύμπι, μιας και η «Βουλίτσα» φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά της και την υπέροχη λευκή άμμο της. Θα φτάσετε πολύ εύκολα, ακολουθώντας την σχετική  σήμανση που ξεκινά πολύ πρίν  την Ιερισσό!. Να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε το καλοκαίρι σε όλο του το μεγαλείο!

Στην επιστροφή ένιωσα πολλές φορές το σύστημα διόρθωσης πορείας, Lane Assist, το οποίο αποτελεί φύλακα Άγγελο όλων των οδηγών, να με επαναφέρει τον στον ίσιο δρόμο.  Βέβαια για μένα που ταξιδεύω ασταμάτητα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ευχέρεια της επιλογής στο σύστημα επιλογών διασύνδεσης η οποία γινόταν, μόνο με την κίνηση του χεριού μου, και χωρίς να αποσπά η προσοχή μου από τον δρόμο. Οι απίστευτες Ελληνικές παραλίες παραμένουν ακόμη άγνωστες, και καλά κρυμμένες! Ίσως το μόνο εφόδιο που χρειάζεται ο μέσος Έλληνας για να τις προσεγγίσει, είναι ένα καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο όπως το Skoda Kamiq 1.0l TSi.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέες εκδόσεις Opel «120 Edition»

cars

Οι περικοπές της Renault ίσως μας κοστίσουν την Alpine!

cars

Πλήρωσε 1.500 ευρώ για να πάει στο γάμο φίλης και την έδιωξε για μια φωτογραφία που τράβηξε

cars

Πογέτ: Το χειρότερο για τους παίκτες μου θα ήταν η πρόκριση στο Euro και να μην βρίσκομαι εκεί

cars

Η Toyota εξακολουθεί να πιστεύει στο Aygo.

cars

Pagani Huayra Tricolore. Ιταλικά… ακροβατική!

cars

Νέο Range Rover. Αποκαλύφθηκε και επίσημα

cars

Άτομο με νανισμό μεταξύ των συλληφθέντων για το κύκλωμα με τις ανήλικες – Έχει μιλήσει σε εκπομπές για την αναπηρία του

cars

Alfa Romeo Stelvio. Η επιλογή του Kimi Räikkönen

cars