CARSNEWS
NEW MODELS

Με το νέο VW Golf GTI στον ευρωπαϊκό Βορρά

Μία ακόμα δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε το νέο VW Golf GTI οι δοκιμές εξέλιξης του οποίου κορυφώνονται λίγους μήνες πριν από την επίσημη πρεμιέρα του δημοφιλούς hot hatch στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Αυτή την φορά ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την όγδοη κατά σειρά γενιά του VW Golf GTI στον ευρωπαϊκό Βορρά, όπου και δοκιμάζει τις… αντοχές του στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βασική έκδοση του αυτοκινήτου θα αποδίδει 245 ίππους και η κορυφαία 290 ίππους, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Αφετηρία για όλες τις εκδόσεις GTI του νέου VW Golf θα αποτελέσει ο δίλτρος TSI κινητήρας βενζίνης, ωστόσο, η γκάμα υψηλών επιδόσεων του γερμανικού μικρομεσαίου θα εμπλουτιστεί τόσο με εκδόσεις diesel (βλέπε GTD), όσο και με plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Οι τελευταίες θα συνδυάζουν τη λειτουργία του TSI κινητήρα του 1,4 λίτρου με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, διαθέτοντας τη δυνατότητα να καλύψουν μια απόσταση 50-60 χιλιομέτρων με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλα αυτά βέβαια θα επιβεβαιωθούν στις αρχές Μαρτίου, όταν και θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα η όγδοη γενιά του VW Golf GTI, παίρνοντας τη θέση του στην κορυφή της γκάμας ενός αυτοκινήτου που εξακολουθεί να δίνει τον τόνο στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης: Προσωρινή άδεια μετά την εξέταση

cars

Κορωνοϊός: Εργοστάσιο της Mercedes-Benz ετοιμάζεται να κλείσει λόγω ελλείψεων

cars

Πουλάει την καρό σημαία η Formula 1!

cars

Σε δημοπρασία το Challenger 2 Streamliner του 1968

cars

H Ferrari Purosangue θα ακολουθεί το στυλ της Roma

cars

Τesla Model S ξεγυμνώνει το Audi R8 σε Drag Race (Video)

cars

Το Dacia Sentry είναι η Porsche Taycan του «φτωχού»

cars

Η Peugeot υποστηρίζει τη συντήρηση 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

cars

«Ο Vettel πρέπει να μείνει μακριά από τη Formula 1»

cars