CARSNEWS
AUTONEWS

Με υβριδική έκδοση επιδόσεων το νέο Peugeot 308;

Το 308 ήταν το μοντέλο που ξεκίνησε την μεταμόρφωση της γκάμας της Peugeot πίσω στο 2014 και λογικά, έμεινε λίγο πίσω όσο παρουσιάζοντας μοντέλα όπως το 3008, το 5008 και πολύ περισσότερο, τα 208 και 2008! Επομένως, περιμένουμε πως θα είναι το μοντέλο που θα ανανεωθεί πρώτο ώστε να πλησιάσει στην τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής εταιρίας και να ενσωματώσει την τελευταία λέξη της τεχνολογία της το 2021, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα, όπως αναφέρουν οι πιο πρόσφατες φήμες.

Οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως το μεσαίο hatchback της γαλλικής μάρκας θα βασίζεται στην EMP2 αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται σε πληθώρα μοντέλων εντός του PSA Group και αυτή ακριβώς η αρχιτεκτονική θα επιτρέψει το λανσάρισμα κάποιας εξηλεκτρισμένης έκδοσης για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με την στρατηγική της Peugeot – Μία στρατηγική που λέει πως τα μικρότερα μοντέλα που βασίζονται στην CMP πλατφόρμα θα αποκτούν μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ενώ αυτά που βασίζονται στην EMP2 θα αποκτούν πρόσβαση σε plug-in υβριδική τεχνολογία.

Η λογική λέει πως η πιο… mainstream plug-in υβριδική έκδοση του 308 θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση των εμπρός τροχών αλλά αυτό που ενδεχομένως να ενδιαφέρει περισσότερο τους petrolheads, ξεκινά με την προσθήκη ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Το εν λόγω set-up χρησιμοποιείται ήδη στο 3008 PHEV και προσφέρει δυνατότητες τετρακίνησης και 300 άλογα τα οποία σε ένα πιο “καυτό”, υβριδικό 308 θα μπορούσαν να αποκτήσουν διαφορετικό χαρακτήρα. Το φημολογούμενο μοντέλο θα λανσαριστεί υπό την Peugeot Sport Engineered υπό-μάρκα που θα πραγματοποιήσει το εμπορικό ντεμπούτο της με την ομώνυμη (PSE) έκδοση του 508 το ερχόμενο φθινόπωρο. Η Peugeot δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το χαρακτηριστικό “GTi” σε κανένα άλλο μοντέλο πέραν του 208 και αυτό είναι καλό καθώς επιτρέπει στα σπορ-υβριδικά μοντέλα να ξεκινήσουν μία πορεία απαλλαγμένη από το βάρος της εμπορικής απόδοσης και των προκαταλήψεων που συνοδεύουν το όνομα. Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι ετοιμάζει η γαλλική μάρκα για το 308, πριν αρχίσουμε να μιλάμε για υβριδικά hot-hatches και λοιπές προσθήκες στην γκάμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα Ford Mustang Mach-E. Σε διαφορετικές κόντρες!!!

cars

Το Renault Arkana “μεταναστεύει” στην Ευρώπη.

cars

Αυτές είναι οι κάμερες σε λεωφορειολωρίδες στην Αθήνα – Τα στοιχεία που θα έχει το πρόστιμο

cars

Infiniti QX60 Monograph. Προάγγελος της νέας γενιάς.

cars

Skoda Scala 1.5 TSi DSG. Αναθεωρεί την άποψη

cars

Nέο Hyundai Santa Fe– Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Σαν σήμερα 8 Απριλίου: Ένας αγρότης ανακαλύπτει την Αφροδίτη της Μήλου

cars

Mitsubishi. Aναπροσαρμόζει το πλάνο της

cars

Η Alpina B3 Touring είναι έτοιμη και έρχεται στην Φρανκφούρτη!

cars