CARSNEWS
NEW MODELS

Με υβριδική plug-in δύναμη 462 PS το VW Touareg R

Τηρουμένων των «αναλογιών» του πρόκειται για το πιο «πράσινο» Touareg που έχουμε δει ως τώρα. Δεδομένης της συνολικής του ισχύος αυτό το Touareg είναι από τα πιο καυτά και ταυτόχρονα από τα πιο φιλικά για το περιβάλλον αφού θα εκπέμπει κάτω από 50 g CO2/km. Το σύστημα πρόωσης (προέρχεται από τις Porsche Cayenne και Panamera, Bentley Bentayga) συνδυάζει έναν V6 TSI των 2,9 lt (340 PS) με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 PS με μεικτή ισχύ στα 462 PS και ροπή στα 340 Nm.

Μάλιστα κατά την επιτάχυνσης το υβριδικό σύστημα δίνει πλήρη ισχύ και η ροπή φτάνει τα 700 Nm. Κατά την εκκίνηση το τετρακίνητοTouareg R με στάνταρ το 4Motion ξεκινά σε E-Mode με μηδενικών ρύπων κίνηση. Μια μπαταρία χωρητικότητας 14,1 kWh βρίσκεται κάτω από το χώρο αποσκευών και διασφαλίζει ηλεκτροκίνηση για περίπου έως 50 km και σε ταχύτητες έως 140 km/h. Η μέγιστη δυνατότητα έλξης φτάνει τους 3,5 tn.  

Η μεταφορά της ισχύος γίνεται από ένα αυτόματο Tiptronic 8 σχέσεων και το 4Motion διαθέτει κεντρικό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό που λειτουργεί ως transfer box ανάμεσα στους δύο άξονες. Στον μπροστινό μπορεί να μεταφερθεί έως το 70% ενώ στον πίσω έως το 80% της κατανομής.

Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του διάφορα προφίλ οδήγησης (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Offroad, Snow) με τα πιο βασικά τα E-Mode και Hybrid. Στο τελευταίο υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας. Στο εσωτερικό δεσπόζει η τεράστια οθόνη αφής 15’’ και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12’’. Εξωτερικά το Touareg R ξεχωρίζει από το γνωστό top αεροδυναμικό πακέτο.

Οι επιδόσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί αλλά εκτιμάται πως η τελική θα περιορίζεται στα 250 km/h με 0-100 km/h σε περίπου 5 sec. Την γκάμα του Touareg πλαισιώνουν οι εκδόσεις V6 TSI με 340 PS και V6 TDI με 231 PS και 286 PS. Το τρέχον και πιο ισχυρό συμβατικό Touareg είναι το V8 TDI με 421 PS.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Gordon Murray T.50s: Η αγωνιστική έκδοση του «κτήνους»!

cars

“Ηλεκτρικό”σύστημα τετρακίνησης από τη Nissan (Video)

cars

To Ford Mondeo είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει!

cars

Πώς θα ήταν κάποια γνωστά αυτοκίνητα αν τα έφτιαχνε ο Musk;

cars

Πότε αποδέχτηκε ο Leclerc ότι έχασε τον τίτλο

cars

Ένα ακόμη teaser για το Skoda Enyaq iV

cars

Απεβίωσε ο ιδρυτής της Daewoo Motors

cars

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με 8 προσθήκες

cars

Honda e:N2 Concept: Μία… πρόγευση για τα μελλοντικά EV των Ιαπώνων

cars