CARSNEWS
NEW MODELS

Με υβριδικό σύνολο 1,4 λίτρων και 245 ίππους η νέα Skoda Octavia RS (video)

Η καινούργια Skoda Octavia RS iV είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς RS η οποία επωφελείται από σύστημα εξηλεκτρισμού. Διαθέτει το Plug-in Hybrid σύστημα που έχει αναπτύξει ο Όμιλος Volkswagen και το οποίο έχει προσαρμοστεί τόσο για να προσφέρει οικονομία καυσίμου και μειωμένη εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα όσο και τις επιδόσεις που πρέπει να συνοδεύουν ένα όχημα που φέρει το σήμα RS.

Το υβριδικής διάταξης σύστημα αποτελείται από τον 1.4 TSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 116 PS. Η μέγιστη συνδυαστική ισχύος του συστήματος είναι 245 PS και η μέγιστη συνδυαστική ροπή φτάνει τα 400 Nm. Η Octavia RS iV διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 37 Ah και ενεργειακού περιεχομένου 13 kWh οι οποίες, σύμφωνα με τη Skoda, μπορούν να κινήσουν το αυτοκίνητο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο σε μια θεωρητική απόσταση 60 km (κατά το πρωτόκολλο «WLTP»). Σε ό,τι αφορά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, η μέση τυποποιημένη τιμή της είναι 30 g/km («WLTP»). 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Skoda, η Octavia RS iV επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 7,3 sec ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 225 km/h. Εκτός από την πεντάθυρη εκδοχή αμαξώματος, η συγκεκριμένη έκδοση του νέου μοντέλου θα διατίθεται και στην έκδοση Combi (station wagon).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι τιμές του ηλεκτρικού Honda e στην Ελλάδα

cars

Σπάζοντας το φράγμα του ενός εκ. οχημάτων!

cars

Πάρε θέση: To Animal Print γίνεται της μόδας

cars

Πρώτες εικόνες από την πιο σπορ Ford Mustang Mach 1

cars

Mitsubishi L200: Με κορυφαία συστήματα ασφαλείας

cars

Πιθανή η δημιουργία της M4 Gran Coupe από την BMW

cars

Νέα, εξελιγμένη πλατφόρμα της McLaren για ηλεκτρικά οχήματα

cars

Τα μυστικά οδήγησης μιας Bugatti Chiron σε πέντε απολαυστικά Video

cars

Mειωμένα τέλη ταξινόμησης φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

cars