CARSNEWS
NEW MODELS

Με 250 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

H Toyota φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να ενισχύσει το σπορ χαρακτήρα της γκάμας της, αξιοποιώντας βέβαια τόσο την παρουσία της όσο και τις επιτυχίες της στο WRC. Έτσι μετά το Yaris έκδοση GR θα αποκτήσει και η Corolla. Όχι άμεσα αλλά κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο 2022, ενώ ακολουθώντας τη λογική του αντίστοιχου super mini κάθε άλλο παρά θα κρύβει οπτικά το σπορ προσανατολισμό της.

Η λογική λέει πως θα έχει τουλάχιστον διαφοροποιημένους, πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και τα πιο φουσκωμένα φτερά.

Κινητήρα της GR Corolla θα είναι ο turbo των 1.600 cc που θα κινεί και το GR Yaris και μέχρι στιγμής είναι το πιο ισχυρό τρικύλινδρο σύνολο παραγωγής στον κόσμο. Το πιθανότερο είναι στην κορυφαία Corolla να μην αποδίδει 268 PS όπως στην ιαπωνική εκδοχή του GR Yaris, αλλά να περιοριστεί στα 250.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι μηχανικοί των Ιαπώνων θέλουν να διατηρήσουν τον καθημερινό χαρακτήρα και να μην παρουσιάσουν ένα extreme hot hatch. Ο στόχος τους δηλαδή για την GR Corolla είναι να ανταγωνίζεται μοντέλα σαν τα Ford Focus ST και Hyundai i30N και όχι σαν το Honda Type R ή το Renault Megane R.S. Trophy.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το υδρογόνο μπορεί να καλύψει το 1/3 της ενέργειας στις ελληνικές μεταφορές

cars

Οι οδηγοί της F1 θα μπορούν να αλλάζουν το σχέδιο του κράνους τους σε κάθε αγώνα

cars

Ελ. Βενιζέλος: Μπάρες με χρέωση για οδηγούς που καθυστερούν στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις

cars

To νέο Toyota TJ Cruiser βγάζει μάτια!

cars

Η Bentley Continental GT και το Jeep Wrangler μετατρέπονται σε τανκ (Video)

cars

Ventilators και από τους υποκατασκευαστές της General Motors

cars

Hispano Suiza Carmen Boulogne

cars

Πρώτο αποκαλυπτικό teaser για το νέο Mitsubishi L200 (+video)

cars

Η Skoda γιορτάζει τα 125 χρόνια της (video)

cars