CARSNEWS
AUTONEWS

Με 286 ίππους και 440 χιλιόμετρα αυτονομία η ηλεκτρική BMW iX3.

Έχουν περάσει πολλοί μήνες από την αποκάλυψη του Concept iX3 και η BMW ακόμα δουλεύει πάνω στο μοντέλο παραγωγής. Στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SAV της κάποια στιγμή εντός του 2020 ώστε να ακολουθήσουν από το ’21 και έπειτα τα i4 και iNEXT τα οποία επίσης χρησιμοποιούν την 5η γενιά της τεχνολογίας “eDrive”.

Το κινητήριο σύνολο της iX3 αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και μία συστάδα μπαταριών υψηλής τάσης που έχουν εξελιχθεί εξολοκλήρου από την ίδια την BMW. Ο κινητήρας παράγει 286 ίππους και 400 Nm ροπής τα οποία περνούν στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητα του συστήματος και προσφέρει στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες δυναμικά χαρακτηριστικά “παραδοσιακής” BMW. Η μπαταρία από την άλλη,  είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, έχει χωρητικότητα 74 kWh και παρέχει αυτονομία της τάξης των 440 χιλιομέτρων στο WLTP. Η BMW είναι ιδιαιτέρως περήφανη για το σύστημα που καταναλώνει λιγότερες από 20 kWh ανά 100 χιλιόμετρα στην iX3 ενώ κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι για πρώτη φορά, η BMW αγοράζει απευθείας το κοβάλτιο και το λίθιο που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή των μπαταριών και στη συνέχεια, τα παραδίδει στην εταιρία που τις παράγει.

Με το λανσάρισμα της iX3 το 2020, η BMW X3 θα γίνει το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα προσφέρεται τόσο με “συμβατικούς” κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ως plug-in υβριδικό και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Να είσαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμα στο μέλλον.

Related Articles

 Αlfa Romeo Giulia & Stelvio. Με νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης

cars

Η Ευρώπη σκληραίνει την στάση της απέναντι στις εκπομπές CO2!

cars

G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα – «Ενισχύει την πολεμική μηχανή της Ρωσίας»

cars

Η Alpine ίσως στραφεί στην Lotus για τα νέα SUVs της

cars

Νέο Hyundai i10. Εξελιγμένο

cars

Η Mercedes-AMG στέκεται απέναντι στον ρατσισμό.

cars

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ να μην πετούν χαρταετό και να απαντήσουν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη

cars

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4. Φυσικό αφροδισιακό

cars

Continental. Εξελίσει κάμερες που αυξάνουν την οδηγική ασφάλεια και την άνεση

cars