CARSNEWS
AUTONEWS

Με 508,73 km/h το SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

Είναι κάποιοι που θεωρούν τα ρεκόρ ταχύτητας ανούσια… άχρηστα. Δεν συμφωνώ καθόλου αλλά δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα η συγκεκριμένη συζήτηση καθώς το SSC Tuatara, κατάφερε να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο καταγράφοντας μέση ωριαία ταχύτητα σε δύο περάσματα της τάξης των 508,73 km/h. Με το ρεκόρ αυτό, όπως οφείλουμε να σημειώσουμε, ο τίτλος του ταχύτερου στον κόσμο επιστρέφει στην SSC έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια και ναι, είναι περίεργο το πόσα έχουν συμβεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 λοιπόν, το SSC Ultimate Aero κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της Bugatti Veyron “γράφοντας” 412,28 km/h ως μέσο όρο δύο περασμάτων σε αντίθετη κατεύθυνση όπως επιβεβαίωσε και το Guinness.  Τρία χρόνια μετά, η Bugatti ανέκτησε τον τίτλο με την Veyron Super Sport των 1.200 ίππων και των 431,07 km/h ενώ 7 χρόνια αργότερα, ήρθε η εξωπραγματική Koenigsegg Agera RS για να γράψει 447,19 km/h χάρη σε έναν twin-turbo V8 με χωρητικότητα 5 λίτρων και απόδοση 1.360 ίππων. Το προ-τελευταίο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία, γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε και η Bugatti Chiron Super Sport 300 έγινε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που σπάει το “φράγμα” των 300 μιλίων την ώρα (482 km/h περίπου) αν και το ρεκόρ των 490,37 km/h δεν αναγνωρίστηκε επίσημα καθώς αποτελεί επίδοση που έγινε μόνο σε μία κατεύθυνση και δεν επαναλήφθηκε. Όλα αυτά όμως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς έχουμε νέο βασιλιά!

Στο ίδιο κομμάτι ασφάλτου που χρησιμοποίησε η Koenigsegg κοντά στο Las Vegas, το SSC Tuatara στα χέρια του επαγγελματία οδηγού αγώνων Oliver Webb έγραψε μέγιστη ταχύτητα 484,53 km/h στην μία κατεύθυνση και 532,93 km/ στην άλλη και πέρασε στην ιστορία ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με μ.ω.τ. της τάξης των 508,73 km/h! Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με τον Webb, το Tuatara “τραβούσε” ακόμα σε αυτές τις ταχύτητες – χαρακτηριστικά, το αμερικανικό hypercar αύξησε την ταχύτητα του κατά 32 km/h στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα του περάσματος των 532,93 km/h!

Φυσικά, το SSC Tuatara κατάφερε να βελτιώσει και άλλα ρεκόρ που μέχρι πρότινος ανήκαν στην Agera RS. Το ταχύτερο μίλι σε δημόσιο δρόμο στα 503,92 km/h, το ταχύτερο χιλιόμετρο σε δημόσιο δρόμο στα 517,16 km/h και φυσικά, την υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημόσιο δρόμο, στα 532,93 km/h! Όλα αυτά, χάρη σε έναν τρομερό twin-turbo V8 με χωρητικότητα 5,9 λίτρων που παράγει 1.750 όταν καταναλώνει καύσιμο E85, στο χαμηλό βάρος των 1.247 κιλών και στην εξαιρετική αεροδυναμική με Cd της τάξης του 0,279. Το θέμα τώρα, είναι ποιος θα απειλήσει το ρεκόρ της SSC. Η Bugatti έχει αποσυρθεί (επισήμως τουλάχιστον) από αυτόν τον αγώνα, οπότε έχουν μείνει μόνο η Hennessey με το Venom F5 και η Koenigsegg με την Jesko Absolut.

The post Με 508,73 km/h το SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το πρώτο ηλεκτρικό van της Amazon είναι πραγματικότητα!

cars

Η Ελβετία γίνεται η πρώτη μεγάλη οικονομία που μειώνει τα επιτόκια σε μια αιφνιδιαστική κίνηση

cars

Οδηγούμε το Lexus RX 500h F Sport 371 ίππων

cars

Giulia εναντίων… Giulia

cars

Η νέα BMW M2 πήρε το πράσινο φως!

cars

Αυτή είναι η τελευταία Chevrolet Corvette με τον κινητήρα στο εμπρός μέρος!

cars

Θλίψη για τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη – Την Τρίτη η κηδεία του

cars

Voge Motorcycles. Ήρθε και στην Ελλάδα!

cars

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μύθοι και αλήθειες

cars