CARSNEWS
F1 & RACES

Με Gasly-Kvyat και το 2020 η Toro Rosso

Σταθερό θα παραμείνει το οδηγικό δίδυμο της Scuderia Toro Rosso στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020!

Οι Pierre Gasly και Daniil Kvyat θα παραμείνουν… ταύροι. Και παρότι για τον Ρώσο ήταν λίγο-πολύ γνωστό πως θα παραμείνει κάτοικος Φαένζα, για τον Γάλλο υπήρχε το σενάριο επιστροφής στη «μεγάλη αδερφή», τη Red Bull Racing. Ωστόσο, εκεί επιλέχθηκε να παραμείνει ο Alex Albon.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως παρότι ο Gasly δεν κατάφερε να εξοικειωθεί με την RB15, απ’ όταν επέστρεψε στην Toro Rosso, δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του. Στους τελευταίους επτά αγώνες μετράει τέσσερις τερματισμούς στους βαθμούς. Ήταν λογικό λοιπόν να διατηρήσει έστω τη θέση του στην ιταλική ομάδα.

«Και οι δύο οδηγοί μας έχουν κάνει μερικές πολύ καλές εμφανίσεις φέτος και στα χρόνια τους στη Formula 1 έχουν αποδείξει πως είναι ανταγωνιστικοί, ικανοί να πάρουν τα μέγιστα από το μονοθέσιό τους και να δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες στους μηχανικούς μας ώστε να υπάρχει βελτίωση και εξέλιξη. Είναι ένα νεανικό αλλά ταυτόχρονα έμπειρο δίδυμο, που ελπίζουμε να έχει στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο ώστε να έχουμε επιτυχημένο 2020», είπε ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost.

Από την πλευρά του ο Gasly τόνισε: «Είμαι σίγουρος πως έχουμε ενδιαφέρουσες προκλήσεις μπροστά μας. Θέλω να ανταποδώσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη της, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα του χρόνου».

Όσο για τον Kvyat που φέτος πανηγύρισε ένα απρόσμενο βάθρο στη Γερμανία, στην Toro Rosso νιώθει σαν… στο σπίτι του: «Νιώθω πολύ άνετα εδώ, ξέρω καλά την ομάδα και όλοι στην ομάδα εμένα. Κατανοούμε η μία πλευρά τις ανάγκες της άλλης. Πετύχαμε πολλά φέτος, με αποκορύφωμα το βάθρο στη Γερμανία και ελπίζω να έχουμε καλή σεζόν και του χρόνου».

Πλέον, η μοναδική κενή θέση στο grid του 2020, είναι αυτή του teammate του George Russell στη Williams.

--

Related Articles

Η Red Bull… άλωσε το σπίτι της Ferrari

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΑΥΣΤΡΙΑ (09/07/2023)

cars

Formula 1 – GP Ιταλίας Preview: Η έδρα των «tifosi», ο «Ναός της ταχύτητας»

cars

Ήξερες πως ο Ολυμπιακός είχε ομάδα στη Formula;

cars

Τι λέει ο μπαμπάς Sainz για τη μεταγραφή του Carlos Jr στη Ferrari;

cars

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2 (vids)

cars

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP3

cars

O Φερστάπεν προπονείται συμμετέχοντας σε πρωτάθλημα simracing

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Υπόθεση Mercedes και Racing Point το FP1 (vid)

cars