CARSNEWS
AUTONEWS

Με Mercedes GLA 200 … στις «δροσιές του Αριστοτέλη». Με καλή παρέα… πηγαίνεις παντού!   

Δεν είμαστε και λίγοι αυτοί που ξυπνάμε τα Σαββατοκύριακα του Καλοκαιριού, και σερφάρουμε στο διαδίκτυο αναζητώντας κάποιον ξεχωριστό προορισμό προκειμένου να περάσουμε λίγες ώρες δροσιάς. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές τις αναζητήσεις μας ανακαλύπτουμε περιοχές οι οποίες ακόμη παραμένουν παρθένες θα έλεγα καθώς βρίσκονται καλά κρυμμένες στα σπλάχνα της φύσης. Ξημέρωμα Σαββάτου λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την πρωινή δροσούλα που κρατούσε τον υδράργυρο σε χαμηλά πλαίσια, βρέθηκα να οδηγώ την νέα Mercedes GLA200, πάνω στην ήσυχη πλέον παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Καβάλας, με προορισμό, ένα ορεινό παραδοσιακό χωριό της βορειοανατολικής Χαλκιδικής την Βαρβάρα. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες οδικές διαδρομές καθώς μεταφέρει τον ταξιδιώτη σε μια περιοχή που μεν έχει Ροκ διάθεση, αλλά ζει και αναπνέει, στο «περιθώριο» της πολυδιαφημισμένης Χαλκιδικής.

Από το χωριό Μόδι στρίψαμε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες που οδηγούν στην Βαρβάρα που βρίσκεται 550μ ψηλότερα από το σημείο μηδέν που οδηγούσαμε την νέα Mercedes GLA 200, ένα φρέσκο και αρκετά sportive suv, που η εμφάνιση του το κάνει να ξεχωρίζει ! Η νέα κούκλα της mercedes, είναι μεγαλύτερη στο ύψος διαθέτει απίστευτους χώρους, καλή ποιότητα κύλισης, είναι εφοδιασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η οποία χάρη στην εφαρμογή “my Mercedes” υπακούει στις φωνητικές εντολές του οδηγού! Κατά την διάρκεια της ανάβασης «φτιάχτηκα» πολύ όμορφα οδηγώντας με απόλυτο έλεγχο και άνεση την νέα κούκλα της Mercedes.

Οδηγώντας την GLA 200 στις μεγάλες φουρκέτες που οδηγούν στο διάσελο της Βαρβάρας, εύκολα διακρίνει κανείς ότι το ορεινό χωριό βρίσκεται χτισμένο ανάμεσα στα όρη ∆ρεβενίκος και Σουγκλιάνη με θέα στα δυτικά τις Λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, οι οποίες αποτελούν και το φωτογραφικό κάδρο της γύρο περιοχής. Φτάσαμε στην Βαρβάρα ατσαλάκωτοι, και με κατεβασμένα τα παράθυρα της GLA, καθώς ο καθαρός αέρας δρόσιζε ευχάριστα την διάθεσή μας! Όποια διαδρομή και αν διαλέξει ένας επισκέπτης για να φτάσει εδώ, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα μαγευτεί από το πράσινο που ντύνει το δρόμο.

Μπαίνοντας στην Βαρβάρα, αντικρίσαμε ένα χωριό με καλντερίμια, γειτονιές, πέτρινα σπίτια, παλιές εκκλησίες, και πράσινο τοπίο! Οι διαδρομές γύρο από το χωριό αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να οδηγούνε την μοτοσικλέτα ή το αυτοκίνητο τους στις στροφές, ενός δάσους, που κρατά μακριά, τις ακτίνες του ήλιου! Στην Βαρβάρα ο Δήμος Αριστοτέλη έχει δημιουργήσει παραμυθένιες διαδρομές για ξεχωριστούς περιπάτους ανάμεσα από καστανιές, και οξιές και μία καταπράσινη φύση όπου η βλάστηση οργιάζει. Αφού απολαύσαμε ένα ωραίο καφεδάκι πήραμε την κατηφόρα που οδηγεί στην Ολυμπιάδα, για να βρούμε τους υπέροχους καταρράκτες της Βαρβάρας. Μιας περιοχής που ονομάζεται «Δάσος Κηπουρίτσας» και είναι χαρακτηρισμένη ως τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και ομορφιάς.

Μάταια όμως! Η κατάβασή είχε απρόσμενα σταματήματα, για sheltie και φωτογραφίες! Η μοναδικότητα της διαδρομής τράβηξε όλα τα βάρη και τις έγνοιες που φέραμε μαζί μας από την πόλη, και έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε τα δώρα της Φύσης.  Βέβαια εκτός από εμάς… υπάρχουν και οι ανόητοι άνθρωποι που πετάνε όπου τους βολεύει οτιδήποτε δεν χρειάζονται! Ένας σωρός από φθαρμένα ελαστικά σηματοδοτεί την είσοδο για την διαδρομή που οδηγεί στους υπέροχους καταρράκτες! Την τελευταία πενταετία, κατασκευάστηκαν δύο περιπατητικά μονοπάτια που οδηγούν στους δύο καταρράκτες, τους φυσιολάτρες τουρίστες που επισκέπτονται το σημείο. Η χαρά του παιδιού! Ένας φυσικός παιδότοπος αναδύεται μέσα από τα σπλάχνα της φύσης πανέτοιμος να χαρίσει ασταμάτητες στιγμές δροσιάς σε εκείνους που τολμούν μια βουτιά στα τρεχούμενα νερά! 10 λεπτάκια περπάτημα αρκούν για να προσεγγίσει κανείς τους δύο καταρράκτες, από το σημείο μηδέν, που βρίσκεται η εκκίνηση των διαδρομών.

Η εμπειρία μοναδική, καθώς ξεδιπλώνει τον ήρεμο Indiana Jones σε όποιον τολμά να κατέβει την ξύλινη σκάλα που οδηγεί στην βάση του 2ου Καταρράκτη, όπου κανείς απολαμβάνει, παγωμένα μακροβούτια! «Αφήστε με εδώ πάνω και ελάτε να με πάρετε μόλις αρχίσουν οι βροχές»! Οι σκέψεις αυτές ήρθαν στο μυαλό μου καθώς επέστρεφα στην πολυτελή Mercedes GLA, που ανέμενε υπομονετικά, και με γυναικείο «νάζι» άναβε τα Led alarm εκδηλώνοντας το παράπονό της που δεν ήρθε για βουτιά μαζί μας! Το σημείο είναι μαγικό! Αξίζει να επισκεφτεί κανείς τόσο την Βαρβάρα, όσο και τους Καταρράκτες! Αν τώρα νιώσετε την ανάγκη να πάρετε μια γεύση και από την θαλάσσια αύρα, του Στρυμωνικού κόλπου, τότε δεν έχετε παρά να κατηφορίσετε στην Χρυσή Ακτή, τα Άνω και Κάτω Κρινάκια, την Ολυμπιάδα καθώς και τη νησίδα Καυκανάς.

Ευτυχώς που υπήρχε η GLA200!

Η προσωποποίηση της ελευθερίας είναι μεταδοτική! Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν μπαίνουν σε καλούπια γιατί η πορεία της ζωής που ακολουθούν διαφέρει από τους υπολοίπους! Έτσι ένιωσα οδηγώντας για ένα weekend την απίστευτη GLA200, ένα μικρομεσαίο crossover το οποίο αισθάνθηκα πως είναι από τα λίγα αυτοκίνητα τα οποία όσο περισσότερο τα οδηγείς τόσο περισσότερο τα εκτιμάς! Οι επιδόσεις της «ξεχωριστής γερμανίδας» είναι για πολλά Όσκαρ. Οικονομία καυσίμου, ποιότητα κύλισης, εξωτερική εμφάνιση, υποβοήθηση οδηγού, συστήματα ασφαλείας, αεροδυναμικός συντελεστής, και επιδόσεις κινητήρα, χαρίζουν μοναδικές στιγμές στον απαιτητικό οδηγό που θέλει να «διαφέρει».  Τα ίδια είπε και η «φιλοξενούμενη» συνάδελφος κα. Nικόλ Καζαντζίδου η οποία κάθισε στο αναπαυτικό δεξί μπάκετ κάθισμα της GLA200. Απόλαυσε το ταξίδι μας, σε μία διαδρομή, που …αξίζει να οδηγήσετε ανακαλύπτοντας την Εναλλακτική Ελλάδα. Η χώρα μας εξακολουθεί να εκπλήσσει ευχάριστα με την άγνωστη περιπέτειά της.

Κάμερα: Νίκος Κωνσταντάς

Μοντάζ- Ψηφιακή επεξεργασία: Γιώργος Σπυριδάκης

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Volkswagen Tiguan. Διαθέσιμο από 25760 Ευρώ

cars

Πώς είναι σήμερα ο Γιώργος Μαρίνος – Ποια η κατάσταση της υγείας του

cars

Skoda Octavia RS iV. Το επόμενο “Rally Sport” κεφάλαιο θα είναι υβριδικό!

cars

Νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid. Παραπάνω από ευρύχωρο

cars

Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS.

cars

Τρεις νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Χάρκιβ

cars

Mazda CX-5. Ανανεώθηκε

cars

Volkswagen Atlas Cross Sport GT. Ένα… πικάντικο concept.

cars

Το Nissan Magnite είναι ένα μικρό SUV για αναπτυσσόμενες αγορές!

cars