CARSNEWS
AUTONEWS

Με Renault Megane 1.5 TDCi GT Line….Στην Πάργα των χρωμάτων!

Το φετινό Καλοκαίρι  είναι εδώ, και όπου να ναι τελειώνει καθώς διανύουμε τον τελευταίο του μήνα διάρκειάς του, εν μέσω μιας πανδημίας η οποία επισκιάζει τις διακοπές μας. Άραγε, ποιος είναι εκείνος που κατά τις μέρες του Lockdown,δεν ονειρεύτηκε να ζήσει εικόνες από  καταγάλανες Ελληνικές Θάλασσες, που γύρο τους φιλοξενούνται γραφικές πόλεις και χωριά, τα οποία τις μέρες αυτές έχουν, την τιμητική τους?

Ταξιδεύοντας από την Μακεδονία, για την απίστευτη και μοναδική περιοχή της Ηπείρου, ο ταξιδιώτης με απόλυτη ευκολία ξεφορτώνει από πάνω του το βαρύ φορτίο της μιας καθημερινότητας , το οποίο για ένα μεγάλο διάστημα της χρονιάς επηρεάζει της ζωή του. Ο νομός Πρεβέζης, είναι ένας τόπος περιπέτειας, και απαράμιλλης ομορφιάς καθώς φιλοξενεί κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες οι οποίες διαθέτουν τόση άπλα όση δεν μπορείτε να φανταστείτε! Σίγουρα στα μέρη αυτά κανείς δεν θα έρθει να κολλήσει πάνω σας και να σας χαλάσει τις διακοπές που τόσο ονειρευτήκατε.

Τρείς ώρες και 20 λεπτά ήταν αρκετά για να προσεγγίσω την Πάργα μια παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Πρέβεζας, οδηγώντας το ξεκούραστο Renault Megane 1.5 tdci Gt Line. Η Πάργα είναι «στερεωμένη» σε μία τοποθεσία αμφιθεατρική, έτσι ώστε να χορταίνουν όλοι την ομορφιά που περικλείει, γύρο της! Τα σπίτια, και τα σοκάκια της Πάργας, είναι προσανατολισμένα για να βλέπουν το απέραντο γαλάζιο των νερών του Ιονίου Πελάγους, το οποίο ελέγχει και φυλά ως κόρη οφθαλμού, το μικρό νησάκι της Παναγίας, το οποίο συμπληρώνει την εικόνα της Πάργας.

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πολύ γεμίζει η ψυχή του ανθρώπου όταν βρίσκεται σε μια περιοχή που ομορφαίνουν τα χιλιάδες χρώματα που την περιτριγυρίζουν?  Αυτή είναι η Πάργα! Μια οπτασία πολύχρωμη όπου κανείς φορτίζει τις ψυχικές του μπαταρίες, απολαμβάνοντας, άριστη διαμονή, θαλάσσιες δραστηριότητες, και όταν πέφτει ο ήλιος, γραφικά ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα που γλυκαίνουν τον ουρανίσκο του ταξιδιώτη. Τα πρωινά… επιλέξτε να αποδράσετε σε κάποιες από τις μοναχικές παραλίες της περιοχής που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του μεγάλου Ενετικού Κάστρου, που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού. Η παραλία του Σαρακήνικου μου έμεινε αξέχαστη!

Είναι οργανωμένη, Βρίσκεται πνιγμένη σε ένα καταπράσινο τοπίο που φέρνει ωραία δροσιά τις ζεστές ώρες της ημέρας, έχει δροσερά νερά με θέα τους Παξούς, και ένα απίστευτο ταβερνάκι με ένα μπαλκόνι που σκλαβώνει τον ανυποψίαστο τουρίστα που αναζητεί την μοναδικότητα στις διακοπές του! Βέβαια εκτός από το Σαρακήνικο , μπορείτε να κολυμπήσετε στην Σκάλα, τον Όρμο του Οδυσσέα, τον Λύκνο, την Αμμουδιά το Αλωνάκι κ.α. Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας και αγαπάτε τις βουτιές στα κρύα νερά με το θερμόμετρο να δείχνει 32 βαθμούς, τότε μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον ποταμό Αχέρωντα.   Το ποτάμι είναι πλωτό, και αποτελεί μια καλοκαιρινή βάση από την οποία που ξεκινούν, πολλές υπαίθριες δραστηριότητες όπως: Rafting, Trekking, Kayak,ιππασία και ατέλειωτο κολύμπι.

Την διαμονή στην περιοχή την άφησα για το τέλος, γιατί, οι επιρροές που δέχτηκαν κατά την πάροδο των αιώνων οι κάτοικοι της Πάργας τόσο από τους βενετούς και Γάλλους, όσο και τους Βρετανούς, τους κάνει να ξεχωρίζουν για την φιλοξενία και την φιλικότητά τους. Καταλύματα υπάρχουν για όλα τα βαλάντια. Αρχοντικά, Βίλες, Boutique Hotels, ενοικιαζόμενα Δωμάτια και κάμπινγκ Hi tech, συμπληρώνουν το πάζλ της φιλοξενίας στην Πάργα, η οποία σημειώστε πως δεν αποτελεί προορισμό μόνο για το καλοκαίρι!! Φιλοξενήθηκα στα ψηλά της Πάργας, στο Salvator Villas & Spa Hotel, μιας και η απίστευτη θέα του σημείου, ταιριάζει περισσότερο στον βουνίσιο χαρακτήρα μου. Μπορεί το  Salvator Villas  να προσφέρει πολυτελή διαμονή στα ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες και τις βίλες με τις ιδιωτικές πισίνες, αλλά νομίζω πως, αξίζει που και πού να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, γιατί ως γνωστόν… ζούμε μονάχα μια φορά!

Στην Πάργα ταξιδέψαμε με το άνετο, και οικονομικό, Renault Megane 1.5 dCi GT Line, που κινείτε από τον καταπληκτικό  πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων απόδοσης 115 ίππων, ο οποίος καταπίνει ακούραστα τα χιλιόμετρα ενός ταξιδιού, μεταφέροντας τους επιβάτες της εξαιρετικής του καμπίνας, «ατσαλάκωτους» στον προορισμό τους! Η Γαλλική πολυτέλεια και άνεση έχει προτεραιότητα στο νέο Renault Megane του 21ου αιώνα που απαιτεί, υψηλή ακρίβεια, κατευθυντικότητα, και ασύγκριτα κρατήματα στο  δίκτυο των Ελληνικών δρόμων, οι οποίοι δυστυχώς ακόμη ψάχνουν να βρουν την σωστή κατασκευή τους!

Καλό σας ταξίδι!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Extreme E. Σε 5 μήνες η εκκίνηση

cars

Νέα Cadillac Escalade. Υπερβολή made in America!

cars

KIA. Eπενδύει στην IONITY για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

cars

Νέο Seat Leon. O νικητής του AUTOBEST 2021

cars

Mercedes-AMG GLB35 4Matic. Χώροι, πρακτικότητα και 306 ίπποι!

cars

Η στιγμή που αστυνομικοί στη Φλόριντα σκότωσαν 59χρονο που είχε δολοφονήσει συνάδελφό του – «Ό,τι πιο θαρραλέο έχω δει»

cars

SYM VF125. Με νέα πιο προσιτή τιμή   

cars

Civic Type R v Mini GP v i30 N v Focus ST. Η μάχη των δίλιτρων hot-hatches.

cars

Η Audi φρεσκάρει το Q5 με mild-hybrid τεχνολογία και όχι μόνο!

cars