CARSNEWS
AUTONEWS

Με V8 βενζινοκινητήρα και 507 ίππους τα Audi SQ7 και SQ8 στις Η.Π.Α.

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι δεν προτιμούν τους πετρελαιοκινητήρες. Δεν έχει να κάνει με το πρόσφατο σκάνδαλο dieselgate της Volkswagen, το οποίο χωρίς καμία αμφιβολία δεν βοήθησε ιδιαίτερα την συγκεκριμένη τεχνολογία, απλά στην αμερικανική αγορά ο πετρελαιοκινητήρας έχει πολύ συγκεκριμένες, πολύ περιορισμένες χρήσεις. Έτσι, η Audi ήξερε από τη στιγμή που τα παρουσίαζε για την ευρωπαϊκή αγορά ότι τα πετρελαιοκίνητα SQ7 και SQ8 δεν θα μπορούσαν να περάσουν τον Ατλαντικό στη συγκεκριμένη μορφή. Ο twin-turbo V8 πετρελαιοκινητήρας των 435 ίππων και 900 Nm ροπής δεν προοριζόταν για τις Η.Π.Α.

Έφτασε η ώρα να μάθουμε τι θα κρύβεται κάτω από το καπό των δύο αυτών μοντέλων: Ένας ακόμα twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4 λίτρων, αλλά αυτή τη φορά θα καταναλώνει βενζίνη και θα είναι σε θέση να παράγει 507 ίππους και σχεδόν 770 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και το κλασικό σύστημα τετρακίνησης quattro  ώστε να επιταχύνει τα μεγάλα SUV στα 96 km/h σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα και έως την τελική ταχύτητα των 250 km/h. Τα αμερικανικά SQ7 και SQ8 λοιπόν θα είναι ταχύτερα στο σπριντ ενώ θα εξοπλίζονται και με ένα σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης που βελτιώνει την ικανότητα ελιγμών σε χαμηλές ταχύτητες και την ευστάθεια σε υψηλές.

Εμφανισιακά, δεν περιμένουμε από την Audi να προβεί σε σημαντικές αλλαγές καθώς η γερμανική φίρμα αναφέρει λεπτομέρειες που έχουμε ήδη δει στα ευρωπαϊκά μοντέλα όπως τα ασημί καλύμματα των καθρεπτών, οι “Alu-optic” και “Black-optic” λεπτομέρειες και οι ζάντες 20 ή 21 ιντσών για το SQ7 και 21 ή 22 ιντσών για το SQ8. [Σ.τ.Σ. στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι Euro-spec εκδόσεις].

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με 1.050 άλογα, αυτές οι BMW M4 δεν ισιώνουν πουθενά!

cars

KIA.  O Rafael Nadal  θα κινείται με το  νέο crossover EV6

cars

BMW 320d Xdrive. Με προορισμό…την οδήγηση

cars

Stellantis: Όλες οι μάρκες θα έχουν την ευκαιρία τους!

cars

«Οργιάζει» η συμμορία που «γδύνει» smart στον Πειραιά

cars

Ford F-150 Lightning: Ένα ηλεκτρικό pickup με ροπή 1.000+Nm και 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα

cars

Alfa Romeo Giulia και Stelvio. Στη χώρα μας οι ανανεωμένες εκδόσεις

cars

Ferrari 288 GTO. Το ξεχασμένο κτήνος που δεν έτρεξε ποτέ στο Group B.

cars

Ο νέος περιστροφικός κινητήρας δίνει νέα πνοή στο sports car project της Mazda.

cars