CARSNEWS
NEW MODELS

Με V8 κινητήρα της Ferrari η σύγχρονη Lancia Stratos

H σχέση της Lancia Stratos με την Ferrari κρατά από την εποχή που το ιταλικό rally car απέκτησε πρόσβαση στον εξακύλινδρο κινητήρα της Dino, εξασφαλίζοντας στα μόλις 492 αντίτυπα των πολιτικών εκδόσεών της τη λάμψη των επιδόσεων ενός αυθεντικού σπορ αυτοκινήτου.

Τέσσερις δεκαετίες μετά, η περιορισμένη σε έκταση αναβίωση της Lancia Stratos -μόλις 25 αυτοκίνητα πρόκειται να δημιουργηθούν- ένας κινητήρας της Ferrari επιστρέφει ανάμεσα στις προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που φαντάζει αντάξιο της βαριάς κληρονομιάς του.

Η σύγχρονη Lancia Stratos η οποία εξελίχθηκε και πρόκειται να παραχθεί με πρωτοβουλία του Γερμανού επιχειρηματία, Michael Stoschek, εθεάθη στα πέριξ του Μαρανέλο με το οκτακύλινδρο σύνολο της Ferrari 430 Scuderia να ξεχωρίζει στην «πλάτη» της από την οποία παρεμπίπτοντος έλλειπε το συνθετικό κάλυμμα του κινητήρα.

Τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα, ο V8 κινητήρας 4,3 λίτρων θα μεταφέρει την ισχύ του στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματο κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και τη συμμετοχή ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Ήδη το πρώτο από τα συνολικά αντίτυπα του αυτοκινήτου έχει αποκτήσει ιδιοκτήτη με την αξία του να φτάνει σε πρόσφατη δημοπρασία στα 690.000 ευρώ.

Με την ίδια ευκολία πιθανότατα θα βρουν στέγη και οι υπόλοιπες σύγχρονες Lancia Stratos, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο η παραγωγή του αυτοκινήτου να επεκταθεί πέρα των 25 μονάδων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το υδρογονοκίνητο H2X είναι η εκδίκηση των καγκουρό

cars

Πως… σκοτώνουν την ώρα τους οι πιλότοι της Formula 1! (video)

cars

Άρωμα Χόλιγουντ για το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 (Video)

cars

F1: Οι πέντε ακυρώσεις Grand Prix που έμειναν στην ιστορία

cars

Δέκα τεχνολογίες της F1 που πέρασαν στα αυτοκίνητα παραγωγής

cars

Βάζει φωτιά το Toyota GR Yaris των 261 ίππων!

cars

Από που προέρχονται οι ονομασίες των αυτοκινητοβιομηχανιών;

cars

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών

cars

Το νέο Ford GT Liquid Carbon ανεβάζει ισχύ και ήχο (video)

cars