CARSNEWS
NEW MODELS

Μια πρώτη ματιά στο νέο Renault Kadjar

Το Kadjar, το πρωτοείδαμε το 2015 ως ένα καινούριο crossover/SUV μοντέλο της Renault το οποίο, ωστόσο, δεν ήταν και τόσο άγνωστο ή τόσο «νέο». Η ομοιότητά του με το Nissan Qashqai ήταν περισσότερο από εμφανής, καθώς το γαλλικό αυτοκίνητο βασίστηκε στο ιαπωνικό. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη του αλλά και αισθητικά. Παρά τις όποιες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις –κι αυτές για να αποκτήσει την εταιρική ταυτότητα της Renault–, η κοινή εμφάνιση ήταν σαφής.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, η δεύτερη «γενιά» του Kadjar αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2021, εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ελέω κορωνοϊού. Σχεδιαστικά, αυτή θα είναι διαφορετική από την παρούσα, καθώς θα έχει πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Morphoz (φωτογραφίες). Το νέο Kadjar θα πρέπει να διαφοροποιείται καθώς ως την εμφάνισή του στην αγορά θα έχουν προηγηθεί τόσο τα καινούργια Peugeot 3008 και Nissan Qashqai, όσο και το επανασχεδιασμένο Volkswagen Tiguan, δηλαδή οι βασικότεροι εμπορικοί ανταγωνιστές του. Έτσι, η σχεδίασή του αναμένεται να είναι πιο έντονη και πιο «επιθετική», με τις μεταλλικές επιφάνειες να υπερισχύουν των κρυστάλλων και να δίνουν την αίσθηση ότι το αμάξωμά του είναι χαμηλότερο σε ύψος απ’ ό,τι πραγματικά. Επίσης, αυτό αναμένεται να είναι πιο τετραγωνισμένο σε σχέση με το καμπυλόσχημο που έχει τώρα.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το καινούργιο Kadjar αναμένεται να διατίθεται και με το σύστημα «E-Tense», δηλαδή και σε Plug-in Hybrid έκδοση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, είναι πιθανόν να διατίθεται και με πιο απλό σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα. Φυσικά, εκτός αυτών, θα εφοδιάζεται και με τους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες της Renault. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό είναι το ισχυρότερο VW Golf όλων των εποχών

cars

Ξεκινούν οι παραδόσεις της Bugatti Divo στους ιδιοκτήτες της

cars

Ανανέωση για το Renault Talisman

cars

Το Seat Alhambra (και πιθανόν το VW Sharan) σύντομα θα είναι παρελθόν

cars

To νέο Seat Leon στην Ελλάδα. Tιμές και εξοπλισμός

cars

Εξηλεκτρισμένο… φρεσκάρισμα για το Audi Q5

cars

Ρεκόρ ταχύτητας για την Aston Martin Bulldog

cars

Κορωναϊός: Απειλή και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία!

cars

Αναβλήθηκε η δημιουργία της ηλεκτροκίνητης Aston Martin

cars