CARSNEWS
NEW MODELS

Μια σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW 1602 (Video)

Το 1972, η BMW παρουσίασε δύο ηλεκτροκίνητες 1602 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που εκείνη τη χρονιά διεξήχθησαν στο Μόναχο. Αν εξαιρέσουμε τις επιδόσεις εντός του στίβου και τα γεγονότα εκτός αυτού, η ηλεκτροκίνητη έκδοχή της 1602 ήταν ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, καθώς έδειχνε την υλοποίηση μιας ιδέας τόσο ως προς μια άλλη τεχνολογία και όσο ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Τα δύο οχήματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων για τη μετακίνηση επισήμων αλλά και για τις ανάγκες μεταφοράς κατά τη διάρκεια των δρομικών αθλημάτων.

Τα αυτοκίνητα διέθεταν μπαταρίες 12,6 kWh της Varta και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 43 PS. Η μέγιστη αυτονομία τους ήταν μόλις 30 km σε κύκλο πόλης και 61 km όταν το όχημα κινούνταν με σταθερή ταχύτητα 50 km/h. Η τελική ταχύτητά τους περιορίζονταν στα 100 km/h. Παρότι τα στελέχη της BMW δεν είχαν σχέδια να θέσουν σε διαδικασία παραγωγής την ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου, συνέχισαν την εξέλιξη των δύο πρωτοτύπων ως το 1975.

Σε αυτά, βασίστηκε ο David Obendorfer, ένας ταλαντούχος σχεδιαστής ο οποίος δημιουργεί για τις εταιρείες πολυτελών σκαφών Riva και Sanlorenzo. Εμπνεύστηκε μια σύγχρονη εκδοχή εκείνων των 1602 και σχεδίασε το πρωτότυπο BMW 02 Reminiscence, μια ανάμνηση όπως θέλει η ονομασία του. Στα σχέδιά του βλέπουμε τον αισθητικό σύνδεσμο μεταξύ του παρελθόντος και του σήμερα, καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία από τη Σειρά 2 Coupé της BMW.

Προφανώς, η 02 Reminiscence είναι μια επιθυμία. Όμως, στην εποχή μας όπου η ηλεκτροκίνηση είναι μια ευρέως αναπτυσσόμενη τάση και όπου η βαυαρική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει πολλά εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ίσως να βρισκόταν χώρος και για αυτή. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο όπου υπάρχει ο συσχετισμός μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο V8 των 7,3 lt της Ford μπορεί να μπει σχεδόν παντού

cars

Νέο στιλ και τεχνολογίες για το Hyundai Santa Fe

cars

H Ford αποκτά το δικό της offroad animal

cars

Ράλι Μεξικού: Πρόωρο τέλος με νίκη του Sebastien Ogier και Toyota Yaris WRC

cars

Αυτοκίνητα που λατρέψαμε σε τιμή ευκαιρίας

cars

Tο Morgan Plus 4 70th Edition θα είναι το τελευταίο με ατσάλινο πλαίσιο

cars

O όμιλος Fiat Chrysler θα παράγει 1 εκ. μάσκες ανά μήνα

cars

Μοτοσικλετο-ποδήλατα: Η νέα μόδα της εποχής

cars

Πώς ένα ψάρι βοήθησε στη σχεδίαση της McLaren P1 (Video)

cars