CARSNEWS
NEW MODELS

Μισό εκατομμύριο δολάρια σε όποιον χακάρει ένα Tesla

Μία ακόμα περιπέτεια ξεκινά για την Tesla και τον Elon Musk ο οποίος αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά το πώς να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Η καλιφορνέζικη φίρμα πρόκειται τον προσεχή Μάρτιο να συμμετάσχει σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό οι νικητές του οποίου είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να παραβιάσουν το λογισμικό διάφορων ηλεκτρονικών συσκευών.

Όχι η Tesla δεν έχει σκοπό να περάσει στην παραγωγή κάποιο smartphone ή έστω έναν υπερυπολογιστή, ωστόσο, αυτό δεν την εμποδίζει να τοποθετήσει το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό μοντέλο της κάτω από το μικροσκόπιο των πλέον ικανών χάκερς αυτού του πλανήτη.

Μάλιστα θωρώντας ότι τα «ηλεκτρονικά» του Model 3 είναι απαραβίαστα, προσφέρει το ποσό των 500.000 δολαρίων σε εκείνων που θα καταφέρει να παραβιάσει το λογισμικό του αυτοκινήτου, αποκτώντας επί της ουσίας και τον έλεγχό του.

Το ζήτημα της ασφάλειας σε αυτοκίνητα που διαθέτουν συστήματα αυτόνομης ή έστω ημιαυτόνομης  οδήγησης θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά και να διασφαλιστεί ότι θα σφραγίσουν όλες  ανεξαιρέτως η κερκόπορτες ώστε να απαντηθούν μια για πάντα τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με την ασφάλεια μια ηλεκτρονικής «συσκευής».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι η ιδανική πίστα Formula 1! (video)

cars

Οι βαλβίδες για αναπνευστήρες της Ferrari έχουν πάνω τους το Cavallino Rampante

cars

Δοκιμάζουμε το Mazda MX-5 RF στο Virginia International Raceway (Video)

cars

Νέα στοιχεία για το supercar του Gordon Murray

cars

H Goodyear εξέλιξε τα ελαστικά του Lexus LF-30 Electrified Concept (Video)

cars

H NHTSA ανοίγει το δρόμο για αυτόνομα οχήματα χωρίς χειριστήρια

cars

Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό Audi SQ2 Quattro των 300 ίππων!

cars

Νέο δυστύχημα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με θύμα μοτοσικλετιστή

cars

Jeremy Clarkson vs Steve McQueen. Ποιος είναι το Νο1 σύμβολο της Αυτοκίνησης?

cars