CARSNEWS
AUTONEWS

Μπαταρίες LFP στην Mustang Mach-Ε

Η Ford ανακοίνωσε επίσης ότι επενδύει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου μπαταριών LFP στις ΗΠΑ (με ονομασία Blue Oval Battery Park Michigan) το οποίο θα λειτουργήσει το 2026.

Η διαφοροποίηση και τοπικοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών της μάρκας στις περιοχές όπου κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βελτιώσει τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα για τους πελάτες, ενισχύοντας παράλληλα τη ζήτηση των καταναλωτών. Η Ford έχει θέσει ως στόχο την διάθεση σε παγκόσμιο επίπεδο 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων σε ετήσια βάση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και 2 εκατομμυρίων EV μέχρι το τέλος του 2026 στο πλαίσιο του σχεδίου Ford+.

Καθώς η μάρκα κλιμακώνει με γοργούς ρυθμούς την παραγωγή EV, η εισαγωγή μπαταριών LFP παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κατασκευάζει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους νέους πελάτες EV, ενώ παράλληλα υποστηρίζει το στόχο της για περιθώριο κέρδους EBIT 8% για την επιχειρηματική μονάδα Model e μέχρι το 2026.

Προσφέροντας τις μπαταρίες με χημεία LFP ως εναλλακτική λύση οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό όχημα με μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης μπαταρίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Οι μπαταρίες LFP είναι πολύ ανθεκτικές και αντέχουν στη συχνότερη και ταχύτερη φόρτιση, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερα ακριβά και υψηλής ζήτησης υλικά. Λόγω του χαμηλότερου κόστους, σε ευρεία κλίμακα ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας θα βοηθήσει τη Ford να περιορίσει ή ακόμα και να μειώσει περεταίρω τις τιμές των EV προς όφελος των πελατών. Οι μπαταρίες LFP θα τροφοδοτήσουν μια ποικιλία προσιτών ηλεκτρικών επιβατικών και pick-up οχημάτων επόμενης γενιάς που βρίσκονται υπό εξέλιξη.  

Πριν ακόμη ανοίξει το νέο εργοστάσιο μπαταριών στο Marshall του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η αμερικάνικη εταιρία θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες LFP στη Mustang Mach-E φέτος και στο F-150 Lightning το 2024 σε βασικές παγκόσμιες αγορές, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής για τους πελάτες.

Σημειώνουμε ότι, η τεχνολογία μπαταριών LFP συμβάλλει επίσης στη μείωση της εξάρτησης από κρίσιμα ορυκτά, όπως το νικέλιο και το κοβάλτιο.

Related Articles

Το Volkswagen ID.R “κατέκτησε” και τον Tianmen Shan Big Gate Road.

cars

Το Mazda3 στον δρόμο της υπερτροφοδότησης.

cars

Amarok vs Land Cruiser vs Discovery vs Wrangler. Το ενδιαφέρον της ποικιλομορφίας.

cars

Dunlop. Με δύο νέες προτάσεις

cars

Bridgestone. Με πρωτοποριακή τεχνολογία ENLITEN τα ελαστικά του ID.3 της Volkswagen.

cars

Ford Fiesta. Ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα

cars

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για το ενδεχόμενο να πάει στη Ferrari στο μέλλον – «Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου θα μπορώ να κάνω τρομερά πράγματα»

cars

Αρκαδία, η γη των ένδοξων μαχών στην Ελληνική Επανάσταση

cars

Marseaux: Έχω κάνει σχέση και με τα δυο φύλα, ακόμα δεν έχω καταλήξει

Bury