CARSNEWS
NEW MODELS

Μπλόκο από τους Γερμανούς στον αυτόματο πιλότο της Tesla!


ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ Η TESLA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ AUTOPILOT, ΚΑΘΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/7/2020

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου συνεδρίασε και αποφάσισε ότι οι διαφημίσεις της Tesla που αφορούν στα πλεονεκτήματα και στις αναφερόμενες δυνατότητες του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Autopilot, με το οποίο εφοδιάζει τα μοντέλα της, πρέπει να αποσυρθούν από τη δημοσιότητα στη Γερμανία και να μην ξαναχρησιμοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο, καθώς κρίθηκε ότι παραπλανούν τους αγοραστές.

Στο σκεπτικό της απόφασης του γερμανικού δικαστηρίου αναφέρεται ότι η Tesla εσφαλμένως διαφήμιζε πως τα αυτοκίνητά της «έχουν τη δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης και εντός πόλης από το τέλος του 2019». Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αναφέρονται επίσης τα εξής: «Με τη χρήση του όρου “Autopilot”, καθώς και άλλων φράσεων, υπονοείται ότι τα αυτοκίνητα είναι σε θέση να κινηθούν πλήρως αυτόνομα. Επιπλέον, (σημ.: στις διαφημίσεις) αναφέρεται ότι αυτό θα είναι νόμιμο στη Γερμανία, το οποίο δεν είναι σχετικό».

Θυμίζουμε ότι το θέμα σχετικά με τις διαφημίσεις του συγκεκριμένου συστήματος στα αυτοκίνητα της Tesla ξεκίνησε έπειτα από προσφυγή του Κέντρο Προστασίας εναντίον Αθέμιτου Ανταγωνισμού κατά αυτής. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση εκ μέρους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η DS Automobiles θα αυξήσει τη γκάμα της στα έξι μοντέλα

cars

Το oκτακύλινδρο βρετανικό τέρας της Mulholland περνά στην παραγωγή

cars

H GM μπαίνει στο παιχνίδι του εξηλεκτρισμού

cars

Suzuki Ignis 1.2 2WD Auto – Toyota Aygo X 1.0 CVT – Συγκρίνουμε τα δύο μικρά crossover

cars

Προσιτότερη έκδοση για την Porsche Taycan

cars

To Ineos Grenadier είναι το alter ego του κλασικού Land Rover Defender

cars

Drones καταγράφουν τη μάχη δύο τεθωρακισμένων στη Συρία

cars

Force Gurkha: Οι Ινδοί αντιγράφουν και την Mercedes G-Class

cars

Ό,τι αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Citroen C4 (Video)

cars