CARSNEWS
NEW MODELS

ΜΧ-30, ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού Mazda

Το MX-30 βασίζεται σε ένα crossover αμάξωμα, παρόμοιου μεγέθους με το CX-30. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του έγινε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς, αφού η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα δείχνει να μεγαλώνει συνεχώς. Το αυτοκίνητο ακολουθεί την κλασική, Kodo, φιλοσοφία της φίρμας, οπτικά όμως δείχνει πιο μοντέρνο από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την έλλειψη μεσαίας κολώνας και το άνοιγμα των πίσω θυρών προς την αντίθετη κατεύθυνση, επιλογή που είχαμε να δούμε από την εποχή του RX-8.

Αναφορικά με τον κινητήρα, το MX-30 θα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ εναλλασσόμενου ρεύματος, συνολικής απόδοσης 107 kW (145 PS). Η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, ενώ η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε ένα συσσωρευτή χωρητικότητας 35,5 kWh. Ο τελευταίος, σύμφωνα με μετρήσεις του κύκλου WLTP, θα εξασφαλίζει αυτονομία 200 χιλιομέτρων στο όχημα, απόλυτα ικανοποιητική σύμφωνα με τους ιθύνοντες της φίρμας, αφού η μέση απόσταση που διανύει ένας ευρωπαίος δεν ξεπερνά τα 50 χλμ./ ημέρα.

Σε ένα ταχυφορτιστή, πάντως, συνεχούς ρεύματος, θα μπορεί να φορτίσει γρήγορα έως το 80%, σε διάστημα 40 λεπτών. Για όσους, τώρα, θέλουν κάτι παραπάνω, το 2021 θα κυκλοφορήσει και μία αναβαθμισμένη έκδοση, με ένα περιστροφικό, Wankel κινητήρα σε ρόλο range extender.

Στο εσωτερικό γίνεται εκτεταμένη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Η κεντρική κονσόλα δείχνει να αιωρείται ανάμεσα στα καθίσματα, ενώ για πρώτη φορά η Mazda εισάγει οθόνη αφής 7 ιντσών για το χειρισμό του συστήματος κλιματισμού. Η τιμή του MX-30 στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 33.990 ευρώ. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία και για τη χώρα μας, οπότε θα επανέλθουμε.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Skoda στοχεύει στην επανεκκίνηση της παραγωγής της

cars

Αποκλειστικό: Η τιμή της νέας Skoda Octavia στην ιταλική αγορά

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

Με την… ταυτότητα στο στόμα στην πίστα του Ιντερλάγκος (video)

cars

Κορωναϊός: Απειλή και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία!

cars

GB Βαρκελώνης 2020: Hamilton uber alles!

cars

H ζωή κεκλεισμένων των θυρών

cars

Επιδοτούμενη η αγορά των plug-in υβριδικών Volvo

cars

Elon Musk: Σύντομα αυτονομία επιπέδου 5 για την Tesla

cars