CARSNEWS
AUTONEWS

Μazda CX-5. Μερικώς ανανεωμένο

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012, το αυθεντικό CX-5 ήταν το πρώτο Mazda που υιοθέτησε τη σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Kodo – Soul of Motion’ και την τεχνολογία Skyactiv. Ήταν το μοντέλο που εγκαινίασε νέα πρότυπα σε ότι αφορά τη δυναμική συμπεριφορά, αλλάζοντας την αντίληψη περί ‘συμμετοχικότητας’ στην οδήγηση ενός μεσαίου SUV. Με τη δεύτερη γενιά του CX-5 το 2017, οι μηχανικοί της Mazda δημιούργησαν ένα SUV που κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία ‘Jinba Ittai’ (οδηγός & αυτοκίνητο ως ένα) και την μηχανολογική αρχιτεκτονική, σε άλλο επίπεδο. Με την προσθήκη του συστήματος G-Vectoring Control (GVC), της πρώτης ενσωμάτωσης σε μοντέλο Mazda των τεχνολογιών δυναμικής συμπεριφοράς ‘Skyactiv-Vehicle Dynamic’, το αυτοκίνητο έγινε πιο άνετο, πιο εκλεπτυσμένο και με καλύτερη απόκριση.

Το αναβαθμισμένο, Mazda CX-5 του 2019, κατασκευάστηκε διατηρώντας τα πολυάριθμα δυνατά σημεία του μοντέλου της 2ης γενιάς, έχοντας προηγουμένως υποστεί και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις εστιασμένες σε δύο βασικούς τομείς: την ποιότητα του εσωτερικού και τη δυναμική συμπεριφορά. Ακόμα πιο διασκεδαστικό και με «κοφτερή» όσο ποτέ άλλοτε, οδηγική συμπεριφορά, με εμφανώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά, το μοντέλο εδραίωσε τη φήμη του σαν ένα από τα πλέον απολαυστικά στην οδήγηση, SUV της κατηγορίας του.

Το CX-5 κατόρθωσε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mazda, καθώς έφτασε να εκπροσωπεί περίπου το 30% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της μάρκας. Μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 2,870,000 μονάδες σε 130 χώρες ανά τον κόσμο, και το CX-5 εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του best seller της Mazda στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το Mazda CX-5 του 2020 στηρίζεται πάνω στο συγκεκριμένο ‘success story’, έχοντας δεχθεί βελτιώσεις στην εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση, στους κινητήρες, καθώς και στα χαρακτηριστικά της δυναμικής του συμπεριφοράς τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Οι τιμές του δείκτη NVH (θόρυβος, κραδασμοί, τριγμοί) και οι τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense, τονίζουν ακόμα περισσότερο την εικόνα του κομψού,  εμπνευσμένου και έξυπνου αυτοκινήτου που προσφέρει αυθεντική οδηγική απόλαυση σε όλους τους πελάτες της κατηγορίας των SUV. Το  CX-5 του 2020 προσφέρεται με μία γκάμα επιλογών κινητήρων Skyactiv βενζίνης και diesel, δυνατότητα επιλογής είτε του χειροκίνητου κιβωτίου Skyactiv-MT των 6 σχέσεων ή του αυτόματου των 6 σχέσεων Skyactiv-Drive της Mazda, καθώς και του έξυπνου συστήματος 4κίνησης τελευταίας γενιάς της Mazda, του i-Activ AWD.

Στην γκάμα αυτή, ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας Skyactiv-G των 165 PS διατίθεται με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο και με σύστημα κίνησης στους 2 ή στους 4 τροχούς. Το νέο μοντέλο του 2020, στις εκδόσεις με το συγκεκριμένο κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο, διαθέτει και τη λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Η γκάμα των κινητήρων του CX-5 συμπληρώνεται από έναν βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 λίτρων με απόδοση 194 PS με αυτόματο κιβώτιο και δυνατότητα επιλογής κίνησης εμπρός ή και στους 4 τροχούς, έναν κινητήρα  diesel Skyactiv-D 2.2λίτρων απόδοσης 150 PS με δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου και κίνηση στους εμπρός ή και τους πίσω τροχούς, και έναν diesel Skyactiv-D 2.2λίτρων απόδοσης 184 PS με σύστημα τετρακίνησης και χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda CX-5 ξεκινούν από τα  27395 Ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ferrari Omologata. Μοναδική, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

cars

Dacia για εξηλεκτρισμό: Δουλειά μας είναι να αργήσουμε!

cars

Μαγείρεψε σολομό στο πλυντήριο πιάτων και τον βρήκε… «εκπληκτικό»

cars

Ford. Oι θαυμαστές της ονοματοδοτούν ένα ειδικό αυτοκίνητο

cars

Νέο Volkswagen Golf R. Το ισχυρότερο Golf τα κάνει όλα… καλύτερα!

cars

Νέο SYM VF125 EURO 5. Δυνατή πρόταση

cars

Σε μια εβδομάδα βεβαιώθηκαν 21.302 τροχαίες παραβάσεις

cars

Η Tesla κερδίζει τη δίκη ορόσημο για το μέλλον των αυτοκινήτων και την αυτόνομη οδήγηση

cars

Jeep Compass. Ένα αυθεντικό Jeep

cars