CARSNEWS
NEW MODELS

Νέα ανακοίνωση για την παραγωγή του Tesla Semi

Το… σήριαλ αναφορικά με το πότε θα αρχίσει η κατασκευή του Semi Truck από την Tesla καλά κρατεί. Στο πρόσφατο «επεισόδιο», ο κ. Elon Musk έστειλε e-mail στα στελέχη της και τους εργαζόμενους της εταιρείας στο οποίο ζητά να μπει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής ο αμιγώς ηλεκτροκίνητος τράκτορας. Μάλιστα, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απάντησε καταφατικά σε ερώτηση ακολούθου του σε αυτό εάν πράγματι έστειλε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα. Ωστόσο, στο e-mail, για μία ακόμα φορά δεν έχει ορίσει τον χρόνο που αυτό αναμένεται να συμβεί. 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, προχτές (10 Ιουνίου) η μετοχή της Tesla στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια, φτάνοντας τα 1.025,05 δολάρια (συγκριτικά, στις 9 Ιουνίου η τιμή της είχε κλείσει στα 940,67 δολάρια). Αυτή η αύξηση κατά περίπου 9% σε μια ημέρα έφερε την εταιρεία στη δεύτερη θέση στον αντίστοιχο πίνακα αξίας μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, πίσω από την Toyota.

Ο κ. Musk ανακοίνωσε επίσης ότι οι μπαταρίες και ο ηλεκτροκινητήρας του Semi Truck θα κατά κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα, ενώ τα υπόλοιπα τμήματά του σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι το νέο ηλεκτροκίνητο όχημά της είχε παρουσιαστεί το 2017. Τότε, ο ίδιος είχε πει ότι η παραγωγή του θα ξεκινούσε το 2019 κάτι που δεν έγινε. Έτσι, νωρίτερα εντός της φετινής χρονιάς, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Ορίστηκε η ημέρα της αποκάλυψης για το πρώτο ηλεκτρικό Abarth (video)

cars

H Novitec επεμβαίνει στη McLaren Senna!(video)

cars

Η «αγία τριάδα» εγγυάται το μέλλον της Formula 1!

cars

Η VW θα αποφασίσει για το εργοστάσιο στην Τουρκία τον Φεβρουάριο

cars

Tesla Model Y: Το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό SUV στον κόσμο

cars

To ηλεκτρικό Hyundai Kona στην Ελλάδα. Από 37.990 ευρώ

cars

Περί παράνομων σταθμεύσεων και καινών δαιμονίων

cars

Euro 7: Νικητές και χαμένοι από τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

cars

Τσιγάρο στο αυτοκίνητο – Πώς να απαλλαγείς εύκολα και ανέξοδα από την οσμή του

cars