CARSNEWS
NEW MODELS

Νέα, εξελιγμένη πλατφόρμα της McLaren για ηλεκτρικά οχήματα

Μία νέα, state-of-the-art πλατφόρμα από ανθρακονήματα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η McLaren, με σκοπό να βασίσει σε αυτήν τα μελλοντικά της οχήματα. Η επιβεβαίωση προήλθε από τα χείλη του ίδιου του Mike Flewitt, CEO της εταιρίας. «Η νέα πρωτοποριακή αρχιτεκτονική οχημάτων είναι εξίσου επαναστατική με το πλαίσιο MonoCell που παρουσιάσαμε με το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας, το 12C, όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά τα οχήματα παραγωγής, πριν από μια δεκαετία».

Το πάτωμα αυτό θα χρησιμοποιηθεί στις μελλοντικές, ηλεκτροκίνητες McLaren, αρχής γενομένης από το επόμενο υβριδικό supercar που θα παρουσιάσει η εταιρία, το 2021. Οι σχεδιαστές του έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η χρήση υβριδικών αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Παράλληλα, χάρη σε πρωτοποριακές τεχνικές κατασκευής κατάφεραν να αυξήσουν περαιτέρω τη στρεπτική ακαμψία και να διατηρήσουν το βάρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον ασφάλεια για το χρήστη. Ο σχεδιασμός του νέου αυτού πατώματος έγινε εξ ολοκλήρου από τους ανθρώπους της McLaren, ενώ και η κατασκευή του θα πραγματοποιείται στο εξελιγμένο McLaren Composites Technology Centre (MCTC) που βρίσκεται στο Sheffield και κόστισε 50 εκ. λίρες.

Συνεχίζοντας με τις δηλώσεις του Flewitt, «αυτό το νέο, εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο από ανθρακονήματα διαθέτει μεγαλύτερη δομική ακαμψία και υψηλότερα επίπεδα ποιότητας από ποτέ, με τη νέα μας εγκατάσταση MCTC να αναγνωρίζεται γρήγορα ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στην επιστήμη και την κατασκευή σύνθετων υλικών. Η προηγμένη τεχνογνωσία μας στις ελαφριές διεργασίες και την κατασκευή σύνθετων υλικών, σε συνδυασμό με την εμπειρία μας στην τεχνολογία αιχμής σε συσσωρευτές και υβριδικά συστήματα υψηλής απόδοσης σημαίνει ότι είμαστε σε ιδανική θέση να παρέχουμε στους πελάτες επίπεδα ηλεκτροκίνησης υψηλής απόδοσης, που μέχρι τώρα ήταν απλά ανέφικτα».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Seat Leon Coupe: Γιατί όχι;

cars

Νέο Audi Α2 (2021): Όλες οι αλλαγές, πότε έρχεται στην Ελλάδα

cars

Aυτό είναι το πιο προηγμένο εργοστάσιο για το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο (Video)

cars

Όλοι βλέπουν την… πλάτη του Hamilton!

cars

Η ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων της Peugeot

cars

Η Κίνα θα στηρίξει τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου

cars

Το Lucid Air ντροπιάζει το Tesla Model S στη μάχη της μιας ανάσας (Video)

cars

Πόσο κοστίζει η ίδρυση μιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα;

cars

“Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Πόσες αιτήσεις έγιναν, ποιά οχήματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον

cars