CARSNEWS
NEW MODELS

Νέα τερτίπια του Elon Musk ρίχνουν την μετοχή της Tesla

Μαζί με τον Τrump ο δεύτερος πιο φανατικός φίλος του Twitter ως μέσου επικοινωνίας με τον έξω κόσμο είναι ο Elon Musk. Και o ισχυρός άνδρας της Tesla αποφάσισε να χτυπήσει για άλλη μια φορά, και πάλι με ένα ανεξήγητο ως προς τις προθέσεις και τους σκοπούς του “τιτίβισμα”.

Στα καλά καθούμενα λοιπόν δημοσιεύει στον λογαριασμό του ένα ασυνήθιστο μήνυμα λέγοντας ότι “Η τιμή της μετοχής της Tesla είναι πολύ υψηλή”. Eίχαν προηγηθεί διάφορα άλλα αψυχολόγητα μηνύματα, ότι θα πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα, γράφοντας αποσπάσματα από τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ, καλώντας για απελευθέρωση της Αμερικής και πολλά ακόμα, τα οποία ήρθαν σε συνέχεια της δήλωσής του ότι η καραντίνα για την προστασία του πληθυσμού είναι μέτρο φασιστικό.

Όλα αυτά τα καμώματα είχαν ως αποτέλεσμα η μετοχή να χάσει ένα 10% χθες Παρασκευή. Να θυμίσουμε εδώ ότι ήδη ο Musk είχε διευθετήσει μία ακόμα διαμάχη που είχε προκύψει με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με ένα προηγούμενο μήνυμα που έστειλε πριν ένα χρόνο, που και πάλι είχε ρίξει την μετοχή της Τesla. 

Το μήνυμα έρχεται σε μία περίοδο που παρά την καραντίνα και τα κλειστά εργοστάσια, η Τesla ανακοίνωσε ότι είχε κερδοφορία στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Και παρά την πτώση που σημείωσε η μετοχή την Παρασκευή, είναι σχεδόν 40% πάνω από την αντίστοιχη περσινή ημέρα.

Ο Musk έχει γενικώς μία περίεργη τακτική σε ότι αφορά την χρήση των social media, έχοντας μάλιστα φθάσει σε ένα σημείο πέρσι τον Απρίλιο να λέει ότι το Twitter του είναι μία απόλυτη ανοησία. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κερδίσει ακόμα περισσότερους ακόλουθους, και γενικά να προωθήσει τα σχέδιά του για την εταιρία. Κάτι που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν το κάνει από αφέλεια ή επίτηδες.

Εκ του αποτελέσματος πάντως, και με βάση τα οικονομικά δεδομένα, μόνο κερδισμένος βγαίνει από τέτοιες παιδιάστικες συμπεριφορές. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το ικανότατο και υβριδικό Subaru Forester e-Boxer (Video)

cars

Η ανανεωμένη BMW Μ5 είναι προ των πυλών

cars

Πιο κοντά στην Ευρώπη το προσιτό Coupe SUV της VW

cars

To VW Arteon Shooting Brake είναι ένα υπερμεγεθυμένο Scirocco

cars

Η Alfa Romeo Giulia GTA «χάνει» δύο πόρτες και κερδίζει την καρδιά μας

cars

Αυτό είναι το ισχυρότερο MG παραγωγής ever!

cars

Πώς πήγαν οι πωλήσεις της Lamborghini το 2019;

cars

Τρισδιάστατη ξύλινη επένδυση στην Bentley Flying Spur

cars

Πώς θα έμοιαζε το BMW i3 αν το σχεδίαζε η Alfa Romeo

cars