CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα Mercedes EQS. Αεροδυναμική και high-tech!

Το μέλλον της Mercedes-Benz έχει φτάσει σχεδόν και έρχεται με τη μορφή της νέας EQS. Ενός υπερπολυτελούς, ηλεκτρικού sedan που θα αναλάβει το ρόλο της ναυαρχίδας στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας όταν παρουσιαστεί στα μέσα του Απριλίου και λανσαριστεί στην αγορά τον ερχόμενο Αύγουστο. Η Mercedes EQS θα είναι το 4ο μοντέλο που λανσάρεται υπό την “EQ” υπομάρκα αλλά το πλέον προηγμένο τεχνολογικά και το πρώτο που βασίζεται στη νέα αρθρωτή αρχιτεκτονική EVA που προορίζεται για πολυτελή, executive ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κατά συνέπεια, οι σχεδιαστές στη Στουτγάρδη είχαν επιπλέον ελευθερίες κατά την εξέλιξη του νέου μοντέλου και αυτό φαίνεται τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα. Καταρχάς, η EQS έχει τον κορυφαίο συντελεστή οπισθέλκουσας της τάξης του “από 0.20 Cd”. Ο συντελεστής δεν είναι σταθερός καθώς εξαρτάται από τον εξοπλισμό και την διαμόρφωση του αυτοκινήτου οπότε το 0.20 επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με τις ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών της AMG και το “Sport” mode που υποψιαζόμαστε ότι, μεταξύ άλλων, θα μειώνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Κατά τα άλλα, το νούμερο αυτό είναι εφικτό και χάρη στις αναλογίες και στο design αλλά και επειδή το αμάξωμα είναι εντελώς λείο, χωρίς γωνίες.

Στην καμπίνα από την άλλη, δεσπόζει το επιβλητικό ταμπλό που αποτελείται από 3 μεμονωμένες οθόνες κάτω από ένα ενιαίο πάνελ με πλάτος 141 εκατοστών.  Στην “καρδιά” του MBUX Hyperscreen συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης βρίσκεται ένας 8-πύρηνος επεξεργαστής με 24 GB μνήμης RAM που υποστηρίζει φυσικά over-the-air updates και προσφέρει απτικό feedback χάρη στους 12 actuators που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια παρέχοντας ανάδραση κατά τον χειρισμό του συστήματος. Άλλα highlights περιλαμβάνουν το HEPA φίλτρο καμπίνας, το Air-Balance Package που αρωματίζει ενεργά το εσωτερικό του μεγάλου, πολυτελούς sedan και το προαιρετικό ηχοσύστημα της Burmester με 15 ηχεία και συνολική ισχύ της τάξης των 710W. Δεδομένου ότι το επίσημο ντεμπούτο του νέου μοντέλου είναι προγραμματισμένο για τις 15 Απριλίου, περιμένουμε από την Mercedes να αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό.

The post Νέα Mercedes EQS. Αεροδυναμική και high-tech! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi R8 V10 RWD. Δυνατό και πισωκίνητο

cars

Η Mercedes –  παραμένει η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο

cars

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε το πρώτο του βίντεο στo TikTok αναφερόμενος στον Ολυμπιακό

cars

BMW: Εξέλιξε το iDrive με νέα αρχική οθόνη και βελτιωμένο μενού

cars

Το VW Tiguan facelift ντεμπουτάρει με “καυτή” R έκδοση!

cars

Νέο Renault Megane E-Tech Electric. Το Megane της νέας εποχής.

cars

Ford Puma 1.0 Ecoboost mHEV 155 PS. Πρακτικό και απολαυστικά οδηγοκεντρικό

cars

Marseaux: Έχω κάνει σχέση και με τα δυο φύλα, ακόμα δεν έχω καταλήξει

Bury

Το Citroen C1 μας αποχαιρετά μετά από 17 χρόνια!

cars