CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα Porsche Panamera. Ταχύτερη και το αποδεικνύει με ρεκόρ!

Μία Porsche, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται, πρέπει να είναι γρήγορη. Είτε μιλάμε για την εμβληματική 911 είτε για την Panamera, πρέπει επιπλέον όλων των υπολοίπων στοιχείων και χαρακτηριστικών να έχει τα γονίδια της γερμανικής φίρμας  και δεν υπάρχει καλύτερο “test DNA” από έναν καυτό γύρο στην Πράσινη Κόλαση. Αυτό έκανε η ανανεωμένη Porsche Panamera Turbo πριν ακόμα παρουσιαστεί στο κοινό και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς έκανε νέο ρεκόρ στην κατηγορία των “executive αυτοκινήτων” με χρόνο 7:29,81.

Η Panamera ήταν ανέκαθεν ένα exclusive sedan τουρισμού και ένα πραγματικό sports car ταυτόχρονα. Στο νέο μοντέλο τονίσαμε αυτά τα χαρακτηριστικά ακόμα περισσότερο.

Εκτός από την αύξηση στην ισχύ, έχουν γίνει βελτιώσεις στους τομείς της ευστάθειας στις στροφές, στον έλεγχο των κλίσεων και την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης. Αυτές οι βελτιώσεις προσφέρουν οφέλη τόσο στην καθημερινή άνεση όσο και στις επιδόσεις. Το ρεκόρ γύρου είναι μία εντυπωσιακή απόδειξη!

Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της οικογένειας Panamera, Thomas Friemuth. Να σημειώσουμε ότι ο γύρος-ρεκόρ της μεγάλης Porsche έγινε στις 24 Ιουλίου με θερμοκρασία αέρα 22 βαθμών Κελσίου και πίστας 34, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε εξοπλιζόταν με ένα κάθισμα αγωνιστικών προδιαγραφών και κλωβό ασφαλείας ενώ τα Pilot Sport Cup 2 που “φορούσε”, εξελίχθηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη εφαρμογή από την Michelin και θα είναι διαθέσιμα (προαιρετικά) μετά το λανσάρισμα της ανανεωμένης Panamera στην αγορά. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο γύρος της Panamera Turbo αφορά ολόκληρη την διαδρομή των 20,832 χιλιομέτρων, που σημαίνει ότι είναι 13 δευτερόλεπτα ταχύτερος από εκείνον που έγραψε ο ίδιος οδηγός (Lars Kern) πριν από 4 χρόνια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα νέο, προσιτό ηλεκτρικό παρουσιάζει η Citroen στις 27 Φεβρουαρίου.

cars

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars

Toyota – 5 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2026!

cars

Skoda Scala Spider. Η spider εκδοχή του Scala

cars

Nέο Opel Astra. Ξεκινά να δέχεται παραγγελίες

cars

Ηonda  Vision 110. Aνανεωμένο

cars

Οδηγούμε τον «ταύρο του Μαρτορέλ» το Cupra Formentor VZ5 DSG 4Drive

cars

Το πρώτο πλοίο με βοήθεια στον δρόμο προς τη Λωρίδα της Γάζας

cars

Νέο Mazda BT-50. Σε νέες βάσεις αλλά με το DNA της Mazda!

cars