CARSNEWS
NEW MODELS

Νέα teaser για τις νέες E-Class Coupe & Cabrio

Μετά από ένα πρώτο teaser έρχεται η σειρά των πρώτων φωτογραφιών που μας δείχνουν το ταμπλό των ανανεωμένων E-Class Coupe και Cabriolet. Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για την πιο πρόσφατη εκδοχή του MBUX με τις δύο οθόνες των 12,3’’ (μία στην κεντρική κονσόλα και μία για τον πίνακα οργάνων).

Όπως έχουμε δει και σε άλλα facelift μοντέλα της εταιρίας (όπως στην περίπτωση της GLC), έτσι και εδώ οι επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους ένα προηγμένο έξυπνο σύνολο που υποστηρίζει και αντιλαμβάνεται φωνητικές εντολές που εξελίσσονται με τον καιρό και προσαρμόζονται στο προφίλ του οδηγού.

Στη κορυφαία E53 AMG ο πίνακας οργάνων θα έχει τρία διαφορετικά προφίλ συμπεριλαμβανομένου του Supersport όπου στο κέντρο θα υπάρχει το ταχύμετρο με έμφαση στην σπορ οδήγηση. Επίσης, θα υπάρχουν και άλλες ενδείξεις όπως ένα G-meter για την επιτάχυνση και ένα χρονόμετρο για το «γυρολόγιο».

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία και τα highlights είναι το νέο τιμόνι που θα έχει έναν αισθητήρα στο τιμόνι και έναν στην στεφάνη ώστε το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης να λειτουργεί αποτελεσματικά (μέχρι τώρα το σύστημα αντιλαμβανόταν τις μικρό-κινήσεις από τα χέρια του οδηγού) και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πότε ο οδηγός το κρατά (το τιμόνι) ή όχι.

Το πακέτο Driver Assistance θα προσφέρει μεταξύ άλλων και το Active Distance Assist Distronic που αυτόματα θα ρυθμίζει την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ακόμη και στις διασταυρώσεις, στο πέρασμα από διόδια και στις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων.

Επίσης, το Active Steering Assist θα επιτρέπει την λειτουργία stop-and-go σε ταχύτητες έως τα 60 km/h, ενώ το Active Parking Assistant με Parktronic θα προσφέρει περιμετρικό έλεγχο σε εύρος 360 μοιρών. Τέλος να πούμε πως πέρα από τις αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις και για τα δύο μοντέλα αναμένονται νέοι κινητήρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Δεν ήθελα να γίνω γνωστός ως “ο γιός του πατέρα μου”»

cars

Η ιστορία πίσω από τα λογότυπα των Γερμανικών εταιριών αυτοκινήτου

cars

Η μάχη των ηλεκτρικών: Το Peugeot e-208 κόντρα στο MINI Electric

cars

Η Volvo ετοιμάζει το XC100, που θα είναι το κορυφαίο της SUV

cars

Αυτό είναι το πιο… γλυκούλι περιπολικό στον κόσμο!

cars

Tο Fiat Panda των Carabinieri

cars

To μεγάλο comeback του Seat Toledo

cars

H Nissan αλλάζει τα λογότυπά της;

cars

Ο Rosberg στο τιμόνι ενός μοθεσίου της Ferrari (Video)

cars