CARSNEWS
NEW MODELS

Νέες δυνατότητες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής myOpel

Η εφαρμογή MyOpel διατίθεται δωρεάν και έχει τη δυνατότητα να την κατεβάσει κάθε πελάτης της φίρμας, αποκτώντας πρόσβαση σε μία σειρά από λειτουργίες που μπορούν να κάνουν τη ζωή του λίγο πιο εύκολη. Πλέον, το εν λόγω application αναβαθμίζεται και με νέες λειτουργίες, ειδικά σχεδιασμένες για να καλύψουν τις ανάγκες των σύγχρονων μοντέλων της εταιρίας, όπως το ηλεκτρικό Corsa-e και το plug-in υβριδικό Grandland X.

Μία από αυτές τις ευκολίες έχει να κάνει με την παρακολούθηση της αυτονομίας, από απόσταση. Είναι κοινό μυστικό ότι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παίρνει χρόνο. Πλέον, ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να βλέπει σε τι φάση βρίσκεται η όλη διαδικασία και πόση αυτονομία διαθέτει το αυτοκίνητό του, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτή, μάλιστα, δεν προκύπτει μόνο από το ποσοστό φόρτισης του συσσωρευτή αλλά και από το ρυθμό κατανάλωσης των τελευταίων διαδρομών του χρήστη, ώστε η μέτρηση να είναι όσο το δυνατό πιο ακριβής.

Μέσω της εφαρμογής, επίσης, μπορεί κάποιος να προγραμματίσει τις ώρες φόρτισης, ώστε να κάνει χρήση του ρεύματος σε ώρες χαμηλότερης τιμολόγησης. Η φόρτιση τη νύχτα, σε πολλούς καταναλωτές, μπορεί να αποβεί σαφώς πιο οικονομική. Και, πλέον, δεν χρειάζεται να κατεβαίνει εκείνες τις ώρες για να συνδέει και να αποσυνδέει το φορτιστή του αυτοκινήτου του.

Μία τρίτη, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα, νέα λειτουργία έχει να κάνει με το σύστημα κλιματισμού. Μέσω της εφαρμογής MyOpel, οι κάτοχοι των ηλεκτρικών Corsa-e και plug-in υβριδικών Grandland X θα μπορούν να χειρίζονται το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου από απόσταση. Εάν λοιπόν έχει έξω πολύ κρύο ή πολλή ζέστη, έχουν πλέον τη δυνατότητα να θέτουν σε λειτουργία από πριν την ψύξη ή τη θέρμανση, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να μπουν στο αυτοκίνητο, η θερμοκρασία να είναι κατάλληλη για τη μετακίνησή τους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Opel αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του επόμενου Mokka

cars

Το καυτό Toyota GR Yaris των 261 ίππων από 298 ευρώ/μήνα (video)

cars

GP Aυστρίας: Nίκη του Βottas σε έναν επεισοδιακό αγώνα

cars

Το Nissan GT-R R35 μάς αποχαιρετά με μια άκρως συλλεκτική έκδοση

cars

Το θηρίο της Brabham, η ΒΤ62, απέκτησε και έκδοση δρόμου

cars

Tεχνολογία από τη Formula 1 για την Aston Martin

cars

Αναβλήθηκε και το καναδικό γκραν πρι!

cars

Πρώτη επαφή με τη νέα BMW X2

cars

Άνθρωπος εναντίον κομπιούτερ: Ποιος κάνει το καλύτερο παρκάρισμα; (Video)

cars