CARSNEWS
NEW MODELS

Νέες πινακίδες με πράσινη σήμανση για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Αγγλία

Ο στόχος για τη Μεγάλη Βρετανία είναι να απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, μέχρι το 2035 και να καταστεί carbon neutral, μέχρι το 2050. Για να το πετύχει λοιπόν αυτό, έχει σχεδιάσει μία σειρά από ενέργειες, μεταξύ άλλων και την ειδική σήμανση όλων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μέσω της χρήσης νέων πινακίδων κυκλοφορίας, που θα φέρουν στο αριστερό τους μέρος μία πράσινη ρίγα.

Με την κίνηση αυτή αναμένεται να αναβαθμιστεί το προφίλ των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, ως ξεχωριστά, ενώ ταυτόχρονα θα είναι πιο εύκολο να ξεχωρίζουν στο πλήθος και να απολαμβάνουν μία σειρά προνομίων, όπως μειωμένες τιμές σε parking και πρόσβαση σε κέντρα πόλεων, κλειστά για τα συμβατικά οχήματα.

Ανακοινώνοντας τις πράσινες πινακίδες για τα ηλεκτρικά οχήματα τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε σχετικά: «Η πράσινη ανάκαμψη είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τις δεσμεύσεις μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, προωθώντας ταυτόχρονα την οικονομική ανάπτυξη. Οι πράσινες πινακίδες θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν ορισμένα κίνητρα για τους οδηγούς και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα στους δρόμους μας, δείχνοντας στους ανθρώπους ότι ένα πιο πράσινο μέλλον μεταφορών είναι στη διάθεσή μας».

Άλλοι επίσημοι δηλώνουν παράλληλα ότι το να διαθέτεις αυτό το πράσινο στοιχείο στην πινακίδα σου, μπορεί να εκληφθεί ως «παράσημο» για κάποιους οδηγούς. Ένα διακριτικό ότι είσαι ευαισθητοποιημένος και προστατεύεις το περιβάλλον, στο βαθμό που σου αναλογεί. Σε μία κουλτούρα όπως η Αγγλική και αυτό μπορεί να παίξει το ρόλο του. Όπως και να έχει, η διαφοροποίηση των πινακίδων κυκλοφορίας στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι μία έξυπνη ιδέα, την οποία δεν θα παραξενευτούμε αν τη δούμε σε βάθος χρόνου να προκρίνεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανατρέπει τα δεδομένα: Η «ιδέα» του Ecclestone που θα μπορούσε να «σώσει» τη φετινή σεζόν στη Formula 1

cars

Mε έκπτωση έως 4.200 ευρώ το Fiat Talento Van

cars

Skoda Slavia: Tο αυτοκίνητο των σπουδαστών!

cars

Volkswagen: Σχεδίασε το δικό σου ID.3

cars

Μια σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW 1602 (Video)

cars

Πραγματικό θωρηκτό η G-Class της Mansory

cars

«Έφυγε» ο Τάσος Παπαχρήστου

cars

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo έρχεται το 2022

cars

Τεράστιο σκάνδαλο στη Formula E (video)

cars