CARSNEWS
NEW MODELS

Νέοι mild hybrid κινητήρες για τη BMW Σειρά 7

Χάρη στην προσθήκη ενός συστήματος 48 Volt, οι τρίλιτρες diesel εκδόσεις της ναυαρχίδας των Γερμανών θα μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, βελτιώνοντας παράλληλα την αμεσότητα στο δεξί πεντάλ και τις επιδόσεις. Αρχής γενομένης από τις 730d και 730d xDrive (τόσο στις κανονικές, όσο και στις long εκδόσεις τους), θα αναβαθμιστούν με την προσθήκη ενός μικρού ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων και 30 Nm. Αυτό σημαίνει πως η συνολικές τιμές ισχύος και ροπής θα ανέλθουν στα 286 PS και 650 Nm, βελτιώνοντας παράλληλα το 0-100 στα 5,9 και 5,6 δλ. Αντίστοιχα.

Με τη σειρά της, η ισχυρότερη 740d xDrive, η οποία βασίζεται και αυτή στο ίδιο, τρίλιτρο μοτέρ, θα προσφέρει πλέον 340 ίππους και 700 Nm (εδώ η αύξηση της ροπής θα περιορίζεται στα 20 Nm). Αντίστοιχα, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα πέσει στα 5,0 δευτερόλεπτα, μία βελτίωση της τάξης των 0,2 δλ.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο mild hybrid αυτό σύστημα θα συνοδεύεται από ένα καινούριο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων, με βελτιωμένο φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων, το οποίο θα πληροί τις νεότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d. Υπολογίζεται πως οι αλλαγές αυτές θα φέρουν μία μείωση στην κατανάλωση της τάξης των 0,4 με 0,6 λίτρων καυσίμου/ 100 χλμ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες

cars

Προσομοίωση: Δείτε το Tesla Roadster να επιταχύνει στα 100 km/h σε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο

cars

Ford: Δεν θέλουμε δικά μας εργοστάσια συσσωρευτών

cars

Ξέθαψαν το… τσεκούρι του πολέμου!

cars

Alfa Romeo Giulia Coupe GTAm: Πολύ καυτή για να είναι αληθινή

cars

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Black Series (Video)

cars

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το VW Nivus;

cars

Αυτό είναι το νέο Hyundai i30

cars

Το e-GO Life είναι ηλεκτρικό και γερμανικό

cars