CARSNEWS
F1 & RACES

Νέος αγωνιστικός διευθυντής στη McLaren o Stella

Το ανακάτεμα της τράπουλας εντός των τειχών της McLaren συνεχίζεται, με τον Andrea Stella να αναλαμβάνει το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή.

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν διευθυντής απόδοσης μονοθεσίου και πλέον περνάει σε ηγετικό ρόλο σε ότι αφορά στις λειτουργίες της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Σε μία θέση που είχε μείνει κενή απ’ όταν είχε αποχωρήσει από αυτή ο Eric Boullier.

O Stella εντάχθηκε στο δυναμικό της βρετανικής ομάδας το 2015, έχοντας νωρίτερα στο ενεργητικό του 14 χρόνια στη Scuderia Ferrari, όντας μηχανικός αγώνα τόσο του Kimi Raikkonen (2006-2008) όσο και του Fernando Alonso (2010-2014).

O επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, είπε σχετικά: «Η Formula 1 είναι ομαδικό σπορ. Κανένας δεν καταφέρνει τίποτα μόνος του. Έχω μία ικανή ομάδα ανθρώπων που αναφέρονται σε εμένα. Τον Τεχνικό Διευθυντή James Key, τον Διευθυντή Παραγωγής Piers Thynne και τον Andrea ως Αγωνιστικό Διευθυντή. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε εκείνους και τις ομάδες τους. Είναι σημαντικό να δίνεις αρμοδιότητες σε μέλη της ομάδας, να τους ενθαρρύνεις να παίρνουν αποφάσεις, να τους επιτρέπεις να παίρνουν ρίσκα και να τους καλύπτεις όταν αυτά δεν αποδίδουν. Λάθη γίνονται. Μόνο έτσι βελτιώνεσαι ως ομάδα».

Έχοντας να γευτεί τη χαρά του τίτλου στους κατασκευαστές από το 1998 και στους οδηγούς από το 2008, έκανε τα τελευταία χρόνια πραγματική βουτιά σε απόδοση. Το 2019 έκλεισε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας σαφή σημάδια βελτίωσης καθώς ήταν η καλύτερή της από το 2013!

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άπιαστος και στη Τζέντα ο Φερστάπεν: Πήρε ιστορική pole position αφήνοντας πίσω του τον Λεκλέρ!

cars

Formula 1: Ετοιμάζεται… μπαμ ανάμεσα σε Λιούις Χάμιλτον και Ferrari

cars

Η Red Bull απέτυχε στα crash test του μονοθεσίου του 2024

cars

How AWS is using AI to bring Formula 1 fans closer to the race

cars

F1 owners confirm huge new deal to takeover MotoGP series

cars

Formula 1: Στη Ferrari τρίβουν τα χέρια τους για το συμβόλαιο του Leclerc

cars

Max Verstappen θα αγωνιστώ στο θρυλικό 24 Hours of Le Mans και θα κερδίσω

cars

Formula 1, Μ. Βρετανία: Όλο το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου (vids)

cars

Σο τιμόνι της Williams και το 2024 ο Λόγκαν Σάρτζεντ!

cars