CARSNEWS
NEW MODELS

Νέος twin-turbo V6 3.0 κινητήρας από την Aston Martin (Video)

Ο κινητήρας ΤΜ01, όπως είναι η εσωτερική ονομασία του, πρόκειται να κάνει ντεμπούτο με το hypercar Valhalla, το 2022. Θα συνδυάζεται με κάποιο εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα και θα αποδίδει συνολικά τουλάχιστον 1.000 ίππους, όπως επιβεβαίωσαν πέρυσι επίσημα έγγραφα που διέρρευσαν από την εταιρία. Αργότερα, βέβαια, θα προσαρμοστεί και σε άλλα, μελλοντικά μοντέλα της φίρμας. Αφενός η εξέλιξη ενός μηχανικού συνόλου απαιτεί περισσότερο χρόνο, χρήμα και κόπο από αυτή ενός αυτοκινήτου, αφετέρου, εάν φτιάξεις κάτι καλό, δεν έχει νόημα να το αλλάξεις.

Ο νέος αυτός κινητήρας είναι V6 με μεγάλη περιεχόμενη γωνία, που δεν έχει ανακοινωθεί αλλά πρέπει να κυμαίνεται, με το μάτι, γύρω στις 130 μοίρες! Οι εξελίξεις στη μεταλλουργία του επιτρέπουν να παράγει αρκετές εκατοντάδες ίππους ισχύος, διατηρώντας ωστόσο το συνολικό βάρος κάτω από τα 200 κιλά. Πέραν του υβριδικού συστήματος, θα συνδυάζεται και με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 8 σχέσεων, εμπνευσμένο από αυτά που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της Formula 1. Πολλά στοιχεία, άλλωστε, της Valhalla παραπέμπουν σε αγωνιστικό όχημα. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για ένα μοντέλο με επιτάχυνση 0-100 σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα άνω των 355 χλμ./ώρα.

Επιστρέφοντας στα του κινητήρα, για να εξασφαλίσει επαρκή λίπανση σε όλο το φάσμα λειτουργίας του ιδίου αλλά και του αυτοκινήτου που θα τον φοράει, διαθέτει ένα σύστημα λίπανσης ξηρού τύπου. Αντίστοιχα, είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να μπορεί να καλύπτει και τις μελλοντικές νόρμες καυσαερίων, Euro 7. Ό ίδιος ο Joerg Ross, αρχιμηχανικός κινητήρων της Aston Martin, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το έργο ήταν μια μεγάλη πρόκληση από την αρχή. Σχηματίζοντας μια ομάδα για να παραδώσει αυτό που πρόκειται να είναι η μελλοντική ισχύς της Aston Martin ήταν τιμή. Από την αρχή, είχαμε την ελευθερία να διερευνήσουμε και να καινοτομήσουμε, με τρόπο που δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σημαντικότερο ήταν ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να ταιριάζει με την πινακίδα TM01 και να δημιουργήσουμε κάτι που θα εντυπωσίαζε τον προκάτοχό μας και πρωτοπόρο μηχανικό, Tadek Marek»

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο VW Golf GTE: Στην Autobahn με 230 km/h! (βίντεο)

cars

Teaser για το καινούργιο Infiniti QX55

cars

Citroen C5 Hybrid 225 HP: Με ηλεκτρική αυτονομία 55 km και κατανάλωση μόλις 1,4 lt!

cars

Η MINI παρουσίασε και ψηφιακά το ηλεκτρικό Cooper SE

cars

Η Ferrari θα πάει στα IndyCar;

cars

Ποιο είναι το μυστηριώδες Toyota Harrier;

cars

ADAC: Δεν παρέχουν όλα τα παιδικά καθίσματα την ίδια ασφάλεια! (video)

cars

Νέα teaser από την Opel για το νέο Mokka

cars

VIDEO: Η επιχείρηση «ξήλωμα» των περιπτέρων στην Έκθεση της Γενεύης

cars