CARSNEWS
MARKET

Νέο και τελευταίο Renault Megane RS Ultime

Η Renault παρουσίασε το νέο Megane R.S. Ultime, που ταυτόχρονα είναι και το τελευταίο μοντέλο των Γάλλων με τα σήματα Renault Sport. Το κύκνειο άσμα των RS θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι του Τόκιο, σηματοδοτώντας την 20η επέτειο από όταν πρωτοεμφανίστηκε το Megane R.S., το 2003.

Το Ultime διακρίνεται οπτικά από τα μαύρα ματ γραφικά στο καπό, την οροφή, τις πόρτες και τον πίσω προφυλακτήρα, με σχέδιο εμπνευσμένο από το νέο έμβλημα της Renault και γραμματοσειρά του 1976 στη δεξιά πλευρά. Καθρέπτες, μάσκα και οι νέες 19άρες ζάντες Fuji Light βάφονται σε μαύρο χρώμα, με το «Ultime» να κρύβεται στον εμπρός προφυλακτήρα και τέσσερα διαφορετικά χρώματα (Star Black, Pearl White, Sirius Yellow και Orange Tonic) να προσφέρονται για το –φαρδύτερο κατά 60 χλστ. εμπρός και 45 χλστ. πίσω– αμάξωμα.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα ζευγάρι μπάκετ καθίσματα της Recaro με alcantara, μαρσπιέ με τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου και την υπογραφή του Laurent Hurgon στην κεντρική κονσόλα. Ο Hurgon είναι ο δοκιμαστής της Renault Sport, που πίσω από το τιμόνι των Megane RS έσπαγε τα ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring για μπροστοκίνητο παραγωγής, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη και των τριών γενιών του γαλλικού hot hatch. Το σύστημα τηλεμετρίας R.S. Monitor είναι στάνταρ και ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής των 9,3 ιντσών, η οποία παράλληλα φιλοξενεί νέα γραφικά.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο των 1.8 λίτρων από το Megane R.S. Trophy, που αποδίδει 300 ίππους και 420 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου ή ισάριθμων σχέσεων αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, υποβοηθούμενο από ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Torsen. Το αυτόματο RS Ultime η επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,7 δλ., αν και όπως σε όλα τα Renault Sport οι στροφές έχουν προτεραιότητα. Εξ ου και η στάνταρ παρουσία της ανάρτησης από το Cup, τα φρένα της Brembo, το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control και τα ημισλίκ Bridgestone Potenza S007 από το σκληροπυρηνικό Megane RS Trophy-R.

Το Renault Megane RS Ultime θα παραχθεί σε 1.976 αριθμημένα αντίτυπα, ως φόρος τιμής για το έτος ίδρυσης της Renault Sport.

Related Articles

Η Volkswagen ξεκίνησε συζητήσεις με καταναλωτικές οργανώσεις για το Dieselgate

cars

H ηλεκτρική Mustang Mach-Ε στην Ευρώπη

cars

«Η δημιουργία ενός αυτοκινήτου…»

cars

«Η διαφορετικότητα δεν είναι ελάττωμα» το μήνυμα στο love2give

cars

Το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του καντράν

cars

Πώς ελίχθηκε στον τάρανδο η Alfa Romeo Tonale (+video);

cars

Toyota Hilux «κάρφωσε» Lamborghini Huracan (+video)

cars

Η απίστευτα χαμηλή κατανάλωση του Hyundai Ioniq 6

cars

Πιστή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης επί 122 χρόνια η Opel

cars