CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο ρεκόρ για την Porsche Panamera στο Nurburgring

Ποιος είπε ότι ταχύτητα και πολυτέλεια δεν πάνε μαζί; Σίγουρα όχι η Porsche, η οποία απέδειξε για μια ακόμα φορά την ικανότητα των μοντέλων της να καταρρίπτουν  ρεκόρ.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Panamera να λάμψει στα 20,83 μαρτυρικά χιλιόμετρα του Nurburgring σταματώντας τα χρονόμετρα στα 7 λεπτά 29 δευτερόλεπτα και 81 δέκατα.

Η συγκεκριμένη επίδοση δεν είναι από μόνη της αρκετή ώστε η Panamera να βρεθεί στο πάνθεον των  τετράτροχων που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους στην πράσινη κόλαση, ωστόσο, αν τη συγκρίνει κανείς με προτάσεις ανάλογου μεγέθους και προσανατολισμού τοποθετεί την επιβλητική Porsche στην κορυφή της κατηγορίας της.

Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με την ίδια της γερμανική φίρμα, η  Panamera δεν είναι τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από ένα τετράθυρο πολυτελές σεντάν, αποτελώντας έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της επίσης τετράθυρης Mercedes-AMG GT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ σημείωσε η επικαιροποιημένη έκδοση της Porsche Panamera, η οποία θα παρουσιαστεί επισήμως τον Σεπτέμβριο, χωρίς παρ’ όλα αυτά να έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις αναβάθμισης στις προδιαγραφές της, πλην της τοποθέτησης αγωνιστικού καθίσματος και roll cage.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς το φθηνό πετρέλαιο θα «πλήξει» ηλεκτροκίνηση και πράσινη ενέργεια

cars

Θετικά μηνύματα από Κίνα: Ανακάμπτει σταδιακά η παραγωγή!

cars

To αμερικανικό Czinger 21C έχει το «0-100» κάτω από 2 sec!

cars

Το Koenigsegg Jesko Absolut σπάει το φράγμα των 500 χλμ./ώρα!

cars

Η MINI ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV

cars

H Ford Mustang Mach-E σπάει τη… σιωπή της και βρυχάται σαν muscle car με V8 κινητήρα (video)

cars

30 χρόνια από τη γέννηση της Mercedes-Benz 190E 2.5 16 Evolution II (Video)

cars

To Ford Bronco και σε pick-up!

cars

Μετά τη Formula 1 έρχονται οι Virtual 24 ώρες του Le Mans

cars