CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο σύστημα για αναλογικά τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Ο κορωνοϊός και τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν, απ΄ ότι φαίνεται έχουν επιταχύνει τις εξελίξεις σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα που είχαν “παγώσει”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για την χρήση των αυτοκινήτων από τους πολίτες, βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το πράσινο φως για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, προκειμένου να μην παρατηρείται το φαινόμενο του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η διαφορά σε σχέση με κάτι αντίστοιχο που ίσχυε μέχρι πέρσι είναι πώς, όσοι κάνουν άρση της ακινησίας του αυτοκινήτου τους, θα πληρώσουν αναλογικά τα τέλη για όσους μήνες το κυκλοφορήσουν.

Ειδικότερα,

Για ετήσια τέλη κυκλοφορίας 690 ευρώ που αφορά σε ένα δίλιτρο ΙΧ  με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2006 έως το 20010 σε περίπτωση άρση ακινησίας του ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει αναλογικά:

-Για έναν μήνα 57,5 ευρώ

-Για δύο μήνες 115 ευρώ

-Για τρείς μήνες 172,5 ευρώ.

Ομοίως, θα προκύπτουν τα τέλη με τον μήνα και στις υπόλοιπες κλίμακες των τελών κυκλοφορίας.

Πρόκειται για ένα μέτρο, που θα δώσει ανάσα στους ιδιοκτήτες των υψηλού κυβισμού ΙΧ, αλλά και σε όλους όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες επειδή αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Σημειώνεται πώς, στην περίπτωση που δεν κατατεθούν εγκαίρως οι πινακίδες από εκείνους που έχουν κάνει άρση, πληροφορίες θέλουν ότι θα προβλέπεται πρόστιμο ίσο με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Δηλαδή, εάν ο ιδιοκτήτης του παραπάνω παραδείγματος δεν επιστρέψει τις πινακίδες εντός του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχει κάνει άρση θα πληρώσει πρόστιμο 660 ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τον Σεπτέμβριο το νέο Dacia Sandero;

cars

Η νέα Skoda Octavia αποτρέπει το άνοιγμα των θυρών όταν περνάνε ποδηλάτες

cars

Οδηγούμε το νέο VW Golf: Τεχνολογική ανωτερότητα για το απόλυτο icon της αυτοκίνησης

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars

Πέρασαν και… δεν ακούμπησαν από τη Formula 1!

cars

Κορωναϊός: Απειλή και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία!

cars

Τρίχρονος προκαλεί ζημιές 38.000 δολαρίων σε έκθεση της Audi

cars

Βαθιά υπόκλιση στον monsieur Leclerc (video)

cars

Που ‘ναι το Tesla Roadster, οέο;

cars