CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο σύστημα κλιματισμού για το Lexus LC Convertible

Οι Ιάπωνες, ως γνωστόν, αποζητούν την τελειότητα περισσότερο από κάθε άλλον κατασκευαστή, υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας τους και της παράδοσής τους ως λαός. Έτσι, στη Lexus, δημιούργησαν ένα σύστημα κλιματισμού το οποίο τοποθετείται στο επανασχεδιασμένο LC Convertible με σκοπό να διατηρεί σταθερή την επιλεγμένη θερμοκρασία ακόμα και όταν η οροφή είναι ανοιχτή, ανεξαρτήτως αυτής του περιβάλλοντος.

Το «Lexus Climate Concierge», όπως ονομάζεται, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία σε όλο το σώμα των επιβατών και με σταθερή την ένταση με την οποία ο εκπεμπόμενος αέρας φτάνει σε αυτούς. Έτσι, δεν υπάρχει το φαινόμενο να αισθάνεται κάποιος διαφορά μεταξύ του επάνω και του κάτω μέρους του σώματός του. Το καινούργιο LC Convertible διαθέτει αισθητήρα ο οποίος αναγνωρίζει πότε η οροφή είναι ανοιχτή και προσαρμόζει αντίστοιχα τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Επίσης, τα καθίσματα είναι εφοδιασμένα με αεραγωγό μέσω του οποίου διοχετεύεται αέρας στην περιοχή του αυχένα. Αυτός, είναι ρυθμιζόμενος και ως προς το ύψος κατεύθυνσης της ροής, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά σε κάθε σωματότυπο.

Οι άνθρωποι της Lexus δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να αισθάνονται διαρκώς οι επιβάτες μια ευχάριστη, απαλή αύρα, ιδίως με κατεβασμένη την οροφή. Έχουν σχεδιάσει το αμάξωμα του μοντέλου ώστε να αποτρέπει τον αέρα να εισέρχεται σε ποσότητα και με ένταση στην καμπίνα των επιβατών ενόσω το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα. Για τον λόγο αυτό έχουν προσθέσει και έναν μικρό, διάφανο εκτροπέα ροής ανέμου μεταξύ των πίσω καθισμάτων.

Διαβάστε, επίσης: Το ηχητικό κρεσέντο του δεκακύλινδρου Lexus LFA στο δυναμόμετρο (Video).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Ford αποκτά το δικό της offroad animal

cars

Suzuki S-Cross 2020: Δοκιμάζουμε την υβριδική και τετρακίνητη έκδοση των 129 PS

cars

Alfa Romeo: Οι εορτασμοί για τα 110 χρόνια ζωής (Video)

cars

Το υπερφυσικό Ford Raptor ντύνεται στα χρώματα του πολέμου

cars

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο της νέας Mercedes-Benz E-Class

cars

Δοκιμάζουμε την εξακύλινδρη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (Video)

cars

Δείτε το ολοκληρωτικό “γδύσιμο” μιας Toyota Supra (Video)

cars

GP Βρετανίας 2020: Pole position για τον άπιαστο L. Hamilton

cars

FIAT Tipo: Νέες εκδόσεις από 12.990 ευρώ

cars