CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο 5-θυρο Suzuki Jimny – Μεγαλύτερο και πιο πρακτικό!

Επιτέλους, μετά από πολλούς μήνες φημών και κατασκοπευτικών φωτογραφιών, η Suzuki αποκάλυψε την 5-θυρη έκδοση του Jimny. Για την ακρίβεια, η Maruti Suzuki αποκάλυψε την 5-θυρη έκδοση του Jimny αφού η πρεμιέρα του μοντέλου έγινε στην Auto Expo που λαμβάνει χώρα στο Ν. Δελχί της Ινδίας. Τι είναι το 5-θυρο Suzuki Jimny; Αυτό ακριβώς που αναγράφεται στην… ούγια. Ένα Jimny που μεγάλωσε σε μήκος, αύξησε το μεταξόνιο του, πρόσθεσε δύο επιπλέον πόρτες και προσφέρει πλέον σημαντικά μεγαλύτερους χώρους και την πρακτικότητα που για κάποιους είναι απαραίτητη.

Πριν πούμε δύο λόγια για τη νέα έκδοση, αξίζει να σημειώσουμε πως είναι η 3η στην οικογένεια του Jimny καθώς εκτός του γνωστού 3-θυρου που είναι διαθέσιμο, έστω και ως επαγγελματικό, στην χώρα μας, υπάρχει και η “kei” έκδοση που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά. Αυτή έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 3.395 χιλιοστά, το παγκόσμιο 3-θυρο μοντέλο έχει μήκος 3.645 χιλιοστά και η νέα, 5-θυρη έκδοση έχει μήκος 3.985 χιλιοστά! Επιπλέον, το μεταξόνιο της τελευταίας έχει αυξηθεί κατά 340 χιλιοστά αγγίζοντας πλέον τα 2.590 mm αλλά οι υπόλοιπες διαστάσεις του συμπαθέστατου off-roader έχουν παραμείνει ίδιες, με το πλάτος στα 1.645 mm και το ύψος στα 1.720 mm.

Όπως ίδιο έχει μείνει και το τετράγωνο design, με μοναδική εξαίρεση πέραν της προσθήκης της επιπλέον πόρτας βεβαίως, την προσθήκη ενός τρίτου, μικρότερου πλαϊνού παράθυρου που επιτρέπει σε περισσότερο φως να μπαίνει στην καμπίνα. Το πακέτο με τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα, την χαρακτηριστική γρίλια, τα φουσκωμένα πλαστικά φτερά και την ρεζέρβα με το μαύρο κάλυμμα στο πίσω μέρος, ολοκληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 15 ιντσών που ντύνονται με ελαστικά σε διάσταση 195/80.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, με το ινδικό μοντέλο να εξοπλίζεται με έναν πάγκο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3 άτομα στο πίσω μέρος. Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ είναι αναμενόμενα μικρή καθώς περιορίζεται στα 208 λίτρα με τον πάγκο στην φυσιολογική του θέση και αυξάνεται στα 332 λίτρα με την αναδίπλωση του. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη 9 ιντσών και δυνατότητα ασύρματου Android Auto και Apple CarPlay, κάμερα οπισθοπορείας, 6 αερόσακους, ESP κ.ά. Όσο για τα μηχανικά, ο ήπια υβριδικός βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων παράγει 105 ίππους και 134 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με ένα 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 4-τάχυτο αυτόματο. Το σύστημα τετρακίνησης είναι βεβαίως standard, όπως αρμόζει σε ένα όχημα σαν το Jimny, 3-θυρο ή 5-θυρο!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το πρώτο Mini «Made in Germany»

cars

Legende Automobiles Turbo 3. Θηριώδης εξέλιξη!

cars

Volkswagen– Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων

cars

Lamborghini Essenza SCV12. Το “δώρο” της Lamborghini σε 40 τυχερούς!

cars

Nέο Volkswagen T-Roc R. Aγριεμένο

cars

Η Porsche κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου πανάλαφρου sports car!

cars

Το Hyundai Bayon αρχίζει να παίρνει μορφή.

cars

Audi RS Q E-Tron. Ένα ηλεκτρικό “όπλο” 680 ίππων για το Dakar!

cars

Η Porsche θα μπορούσε να είχε κάνει τα minivans “καυτά” ξανά!

cars