CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Ford F-150! O βασιλιάς των pickups, πιο σύγχρονος από ποτέ!

Είναι κάποιες φορές που ένα μοντέλο δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι. Χρειάζεται απλά να συνεχίσει αυτό που έκανε στο παρελθόν και του επέτρεψε να κυριαρχήσει στην κατηγορία του, να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες και να ακούσει το feedback των πελατών προχωρώντας στις αλλαγές/προσθήκες που ζητούν. Μία από αυτές τις περιπτώσεις, είναι το Ford F-150 – ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της κατηγορίας των pickups στις Η.Π.Α. Ένα Ford F-150 που ανανεώθηκε συνολικά και εις βάθος ώστε να διατηρήσει τα ηνία του στα χρόνια που έρχονται!

Το νέο F-150 είναι πραγματικά ένα εντελώς νέο μοντέλο κι ας μην του φαίνεται με μία πρώτη ματιά. Φυσικά υπάρχουν αλλαγές στην εμφάνιση, με τη μορφή νέων φωτιστικών σωμάτων, νέου καπό με “power dome” και νέους προφυλακτήρες. Οι τροχοί έχουν μεγαλύτερη διάμετρο σε σύγκριση με το παρελθόν ώστε να “γεμίζουν” πιο ικανοποιητικά τους θόλους ενώ υπάρχουν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 11 διαφορετικές γρίλιες για να διαλέξουν οι πελάτες. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το νέο F-150 είναι πιο αεροδυναμικό από ποτέ χάρη στις ενεργές περσίδες στην γρίλια, το αυτόματο “φράγμα” και τη νέα γεωμετρία της καμπίνας και του πίσω μέρους που λειτουργούν συνδυαστικά μειώνοντας την οπισθέλκουσα και κατά συνέπεια, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Πιο δραματικές είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει στην καμπίνα. Για παράδειγμα, standard είναι μία πολυλειτουργική οθόνη 4 ιντσών ανάμεσα στα δύο αναλογικά όργανα ενώ οι βασικές και μεσαίες εκδόσεις έρχονται με standard μία οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Στις ακριβότερες εκδόσεις είναι διαθέσιμη μία γιγαντιαία οθόνη 12 ιντσών καθώς και δύο επιλογές για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων: μία 8 ιντσών και μία 12,3! Το F-150 είναι επίσης το πρώτο “full-size” pickup που υποστηρίζει over-the-air updates, τις οποίες θα λανσάρει η Ford καθόλη της διάρκεια ζωής του μοντέλου ενώ στον βασικό εξοπλισμό ανήκει και το SYNC4 σύστημα infotainment της αμερικανικής φίρμας. Στην προσπάθεια της Ford να προσφέρει το νέο F-150 ως το απόλυτο… οπουδήποτε γραφείο, η τελευταία γενιά διατίθεται με το προαιρετικό “Interior Work Surface” που παρέχει μία μεγάλη επίπεδη επιφάνεια  όταν το όχημα είναι σταθμευμένο καθώς και τα “Max Recline” καθίσματα που πέφτουν, αγγίζοντας τις 180ο μοίρες με το κάτω μαξιλάρι να ανασηκώνεται και την υποστήριξη της μέσης να περιστρέφεται προς τα εμπρός έως και 10 μοίρες για μέγιστη άνεση!

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην “Co-Pilot 360 2.0” σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα καθώς και το Active Driver Assist που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς χέρια σε περισσότερα από 160.000 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Όσον αφορά στο μοναδικό κινητήριο σύνολο που προσφέρεται προς το παρόν για το Ford F-150, αυτό αποτελείται από τον κλασικό EcoBoost V6 της εταιρίας, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 10-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και έναν ηλεκτροκινητήρα 47 ίππων. Μία μπαταρία 1,5 kWh φορτίζεται ενεργά με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας ενώ χάρη σε αυτόν τον συνδυασμό, το υβριδικό F-150 μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 5,44 τόνους και να ταξιδέψει έως και 1.125 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηλεκτρική “Turbo S” εναντίον αυθεντικής “Turbo S”. Ποια είναι η ταχύτερη;

cars

Το Audi RS Q8 είναι πλέον το ταχύτερο SUV στο Nurburgring!

cars

Αυτοί είναι οι 29 υποψήφιοι για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021.

cars

Το Mazda3 στον δρόμο της υπερτροφοδότησης.

cars

Κυκλοφορούν ξανά ψίθυροι για την αναβίωση του Honda S2000.

cars

Chevrolet Corvette E-Ray – Δεν την χάλασε καθόλου ο εξηλεκτρισμός!

cars

Η Dacia είναι σχεδόν έτοιμη για το νέο Sandero.

cars

Ηλέκτρα – Spoiler: Ο Βρεττός ανακαλύπτει την παράνομη σχέση της Ηλέκτρας

cars

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars