CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο Ford Fiesta, ένα ξεχωριστό, ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά supermini (Video)

Αυτό το μυστικό στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω αποτελεί τη γοητεία του Ford Fiesta. Ένα μοντέλο το οποίο ποτέ δεν «κρύφτηκε» από τους πελάτες του αλλά και από τους ανταγωνιστές του. Πρωτοπαρουσιάστηκε το1976, σε μια εποχή την οποία όσοι την έζησαν την περιγράφουν ως «διαφορετική», «ανέμελη», «πιο ελεύθερη», «λιγότερο δύσκολη», «πιο δημιουργική» κ.λπ., σε σχέση με τις ημέρες μας. Αυτοί που τα λένε μάλλον το πράττουν υπό το βάρος της ηλικίας και αναπολούν μια περασμένη εποχή μέσα από την αχλή των ωραιοποιημένων καταστάσεων που υπάρχει στο μυαλό τους. Για καλή τους τύχη, όμως, υπάρχουν και δημιουργήματα όπως το Fiesta. Ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν επιβεβαιώνει και διατηρεί διαχρονικά απλώς τις κατασκευαστικές αξίες της Ford, αλλά μοιάζει σαν να προέρχεται από το μέλλον, σαν να είναι αυτό που το ορίζει για τα οχήματα της κατηγορίας του.

Σχεδιασμένο για την απόλυτη ικανοποίηση επιβατών και οδηγού

Το νέο Ford Fiesta δημιουργήθηκε με τρόπο που να ικανοποιεί όλες τις μεταφορικές και συναισθηματικές ανάγκες οδηγού και επιβατών, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και την άνεση που θα μπορούσε να προσφέρει ένα όχημα. Όμως, αυτό έγινε με τρόπο που να προβλεφθούν και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους και για το μέλλον. Για παράδειγμα, σχεδιαστές και ειδικά εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι πέρασαν χιλιάδες ώρες αξιολογώντας την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τα οχήματά τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία, όπως προηγμένο λογισμικό παρακολούθησης της κόρης του ματιού, παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο του feedback από σχόλια πελατών. Ο Amko Leenarts, Υπεύθυνος παγκόσμιων δραστηριοτήτων σχεδίασης εσωτερικού της Ford, εξηγεί σχετικά: «Οι άνθρωποι αποφασίζουν μέσα σε τρία λεπτά εάν τους αρέσει ή όχι ένα προϊόν, το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο. Από τη στιγμή που μπαίνεις μέσα, δημιουργείς συνειρμούς με τη μυρωδιά, την αίσθηση των επιφανειών ή τον ήχο της πόρτας που κλείνει και είναι πολύ αποτελεσματικό εάν εμείς –ως σχεδιαστές– μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία της τέλειας εμπειρίας για τον καταναλωτή».

Το παραπάνω δεν ισχύει μόνο για το εσωτερικό αλλά και για το αμάξωμα, άλλωστε αυτό αποτελεί το πρώτο αισθητήριο ερέθισμα. Και το νέο Ford Fiesta είναι ένα από τα πιο όμορφα και σπορτίβ σε σχεδίαση supermini. Στα τεχνολογικά προηγμένα κέντρα σχεδιασμού Ford Design οι άνθρωποι της εταιρείας που είναι επιφορτισμένοι να δώσουν αυτό το ξεχωριστό αποτέλεσμα, πρωτίστως δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε αυτά, δημιουργείται το παγκόσμιο portfolio της φιλοσοφίας σχεδίασης που ονομάζεται «One Ford» και το Fiesta δεν αποτελεί εξαίρεση. Με δυναμικό σχήμα και σύγχρονη αισθητική, είναι από τα πιο όμορφα στην κατηγορία του.

Με τα υψηλότερα στάνταρς ασφαλείας: Πέντε αστέρια από τον EuroNCAP

Ταυτόχρονα είναι από τα πιο ασφαλή, όπως επιβεβαιώθηκε στις δοκιμές πρόσκρουσης του «EuroNCAP». Το supermini της «Μπλε Οβάλ» απέσπασε τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων, με πολύ ψηλή βαθμολογία για την προστασία ενηλίκων, παιδιών και πεζών, η οποία είναι αντίστοιχη οχημάτων μεγαλύτερων κατηγοριών. Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό, το Ford Fiesta διαθέτει πληθώρα προηγμένων συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που το κάνει μεγάλο σε αξία. Για παράδειγμα, το σύστημα, Active City Stop, το εξελιγμένο σύστημα ABS, το σύστημα SYNC 3 με λειτουργία Εκτάκτου Ανάγκης ή ακόμα και τα προστατευτικά πόρτας Door Edge Protectors συνθέτουν μια ομπρέλα αποτροπής, προστασίας, έγκαιρης προειδοποίησης αλλά και μείωσης των συνεπειών σε περίπτωση ατυχήματος.

Το σύστημα Active Safety αναλαμβάνει να ακινητοποιήσει το όχημα εάν ο οδηγός δεν προλάβει να αντιδράσει έγκαιρα κατά την κίνηση εντός πόλης. Το σύστημα επαγρυπνεί διαρκώς και αναλαμβάνει δράση όσο η ταχύτητα είναι έως 30 km/h και αποτρέπει την επικείμενη σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα ή πεζό.

Το σύστημα ABS του νέου Ford Fiesta έχει αναβαθμιστεί και διασφαλίζει την επιβράδυνση και την ακινητοποίηση του οχήματος στον μικρότερο δυνατό χρόνο και απόσταση. Καθώς διαθέτει και σύστημα ενίσχυσης πέδησης, εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για φρενάρισμα.

Φυσικά, το καινούργιο Fiesta είναι εξοπλισμένο με μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους, προσκέφαλα και προεντατήρες ζωνών ασφαλείας για όλους τους επιβάτες, σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης ελαστικών, ενώ διατίθεται και με σύστημα συναγερμού Thatcham Κατηγορίας 1 ο οποίος διαθέτει διπλές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές και ελέγχει περιμετρικά το όχημα.

Τέλος, το Ford Fiesta εξοπλίζεται και με το τελευταίας γενιάς σύστημα ESP το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να χαρεί την οδήγηση αλλά και τον προστατεύει όταν αυτό το παρακάνει, επεμβαίνοντας άμεσα και διακριτικά για να μην τον τρομάξει (ή να μην μειώσει την ιδέα του για το πόσο ικανός είναι…). 

Με κορυφαίους σε τεχνολογία και ασφάλεια κινητήρες

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν παρά να συνδυαστούν με τους κορυφαίους σε τεχνολογία, απόδοση και οικονομία καυσίμου κινητήρες, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις για δύναμη και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Ο 1.0 Εcoboost, είτε με 95 ίππους είτε με 125 ίππους, καθώς και ο 1.5 TDCI των 85 PS πληρούν όλες τις προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με τη νόρμα WLTP και προσδίδουν χαμόγελα στον οδηγό με την απόδοσή τους, τις επιδόσεις και την οικονομία.

To Fiesta δεν είναι μόνο ένα ελκυστικό supermini αλλά και μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ ένα πολύ ιδιαίτερο και απαράμιλλο μοντέλο. Το περιπετειώδες Fiesta Active X με τον crossover χαρακτήρα, τη μυώδη εμφάνιση και την αυξημένη δυνατότητα για εκδρομές και περιπέτεια, το κομψότατο, πολυτελέστατο και κοσμοπολίτικο Fiesta Vignale και το κορυφαίο σε επιδόσεις, οδική συμπεριφορά και στυλ hot hatch Fiesta ST είναι τρεις ακόμα τρεις τόσο ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές εκδόσεις του που το κάνουν μοναδικό.

Ford Fiesta Active X.

Ford Fiesta Vignale.

Ford Fiesta ST.

Η τιμή του Fiesta 1.0 Εcoboost των 95 PS ξεκινά από τα 15.445 ευρώ, ενώ στην εκδοχή των 125 PS από τα 17.400 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο Fiesta με τον 1.5 TDCI των 85 PS η τιμή πώλησής του ξεκινά από τα 16.211 ευρώ, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την καλή τιμολογιακή πολιτική της ελληνικής αντιπροσωπείας. Μάλιστα, η Ford Motor Ελλάς, προσφέρει 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και και ευέλικτη χρηματόδοτηση για την απόκτηση όλων των μοντέλων της, με μέτρα διευκόλυνσης λόγω του κορονοιού, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις. Όσοι ενδιαφέρονται για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες τόσο για το Ford Fiesta όσο και όποιο άλλο από τα μοντέλα της Ford, και να το διαμορφώσουν ακριβώς όπως το επιθυμούν πριν το παραγγείλουν, μπορούν να επισκοπηθούν την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσσωπείας: www.ford.gr.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αθάνατο Tesla Model X «γράφει» 643.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει

cars

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Ford Bronco!

cars

Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!

cars

Μια ιδέα για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

cars

Ανανέωση για το SsangYong Tivoli

cars

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης επενδύει στην πράσινη ενέργεια

cars

Zήστε σαν Πρόεδρος μέσα σε μία Mercedes-Benz 600 του 1975

cars

Bill Gates: «Δεν θα υπάρξουν ηλεκτροκίνητοι τράκτορες»

cars

Προς πώληση η Aston Martin Rapid Station Wagon

cars