CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Ford Kuga. Πλήρως διαφοροποιημένο και με πολλές επιλογές σε όλα τα επίπεδα

Όταν έχεις στα χέρια σου ένα μοντέλο το οποίο αφενός στις δύο προηγούμενες γενιές του σημείωσε μία εξαιρετική εμπορική πορεία, αφετέρου ανήκει στη πλέον δυναμική και αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγορά, αυτή των μεσαίων SUV, τότε η δημιουργία της τρίτης γενιάς του, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Και αυτό το γνώριζαν πολύ καλά εκεί στη Ford και φρόντισαν αφενός να διαφοροποιήσουν πλήρως αισθητικά το νέο Kuga, αφετέρου να το αναβαθμίσουν συνολικά και να προσφέρουν μία πληθώρα επιλογών σε όλα τα επίπεδα.

Προφανώς και οι αλλαγές ξεκινάνε από την αισθητική και την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου, όπου εδώ οι σχεδιαστές της Ford φρόντισαν να την διαφοροποιήσουν εντελώς σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ξεκινώντας από τις διαστάσεις του θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτές μεγάλωσαν και η εμφάνισή του εναρμονίστηκε με τη  σχεδίαση που έχουν όλα τα σύγχρονα Ford. Όπως και στα προηγούμενα έτσι και στο καινούριο, το Kuga βασίζεται στην πλατφόρμα του Focus.

Όμως διαφοροποιείται πολύ σε εμφάνιση από εκείνο, έτσι ώστε να μην προδίδεται εύκολα αυτή η συγγένεια. Η σιλουέτα δείχνει φαρδύτερη και χαμηλότερη σε σχέση με τον προκάτοχό του, με μακρύτερο καπό και μεγαλύτερη κλίση στο πίσω παρμπρίζ. Η ακαμψία έχει βελτιωθεί κατά 10%, ενώ το βάρος έχει μειωθεί κατά 80 kg, για αντίστοιχες εκδόσεις. Πολλές και σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό του νέου Kuga, τόσο σε ότι αφορά στη σχεδίαση, όσο και σε σχέση με τη σαφώς αναβαθμισμένη ποιότητα, τους μεγαλύτερους χώρους και βεβαίως τη πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων. Η εικόνα του είναι σύγχρονη και καλαίσθητη με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι μαλακά και ποιοτικά.

Το νέο Ford Kuga είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού, Trend, Titanium, ST-Line, ST-LineX και Vignale. Σε σχέση με το βασικό Trend, το Titanium προσφέρει επιπλέον εξοπλισμό και αποτελεί την πιο «value for money» επιλογή. Τα ST-Line και ST-Line X έχουν σαφώς πιο σπορ διάθεση, ενώ το Vignale είναι η επιλογή για όσους αναζητούν τη πολυτέλεια.

Η εργονομία του είναι πολύ προσεγμένη και η οθόνη αφής των οκτώ ιντσών  βρίσκεται στη σωστή θέση για να τη βλέπεις και να τη χειρίζεσαι. Το infotainment SYNC 3 είναι εύχρηστο, με αρκετά φυσικά πλήκτρα και μεγάλα εικονικά μπουτόν,  ενώ προσφέρει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay και μπορεί να λειτουργήσει ως WiFi Hotspot για έως δέκα συσκευές.

Στον τομέα των χώρων, το νέο Kuga είναι σαφώς πιο άνετο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ακόμη και πέντε άτομα θα φιλοξενηθούν με άνεση στη καμπίνα, ενώ και τα 475 λίτρα του χώρου των αποσκευών είναι ένα άκρως ικανοποιητικό νούμερο.

Νέες τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο προληπτικός φωτισμός στροφών καθώς και εκείνος που βασίζεται στην οδική σήμανση διευκολύνουν την οδήγηση στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Head-up display βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο, ενώ το Active Park Assist 2 επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης με το πάτημα ενός μόνο διακόπτη.

Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές, οι οποίες είναι σε θέση να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Ξεκινάμε από τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1500 κυβικών με τους 150 ίππους, όπως ήταν το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε. Τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά, καθώς ο ομαλή λειτουργία και η πλήρης απουσία κραδασμών, σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε μηχανικό σύνολο με τρείς κυλίνδρους.

Επίσης στα θετική η πολύ καλή ελαστικότητα, με τη ροπή να εμφανίζεται από πολύ χαμηλά, καθώς και η άκρως λογική κατανάλωση. Για τους λάτρεις του πετρελαίου, υπάρχει ο 1.5 Ecoblue με τους 120 ίππους, καθώς και δύο δίλιτρα σύνολα. Ένα mild hybrid με 150 ίππους και ένα με 190 άλογα, αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση.

Το πολύ δυνατό σημείου και αυτού του μοντέλου της Ford είναι η συμπεριφορά του στο δρόμο καθώς από τα πρώτα μέτρα πίσω από το τιμόνι του σε εντυπωσιάζει η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση, που είναι κορυφαίες για την κατηγορία, με την ανάρτηση να αποσβένει το σύνολο των ανωμαλιών που υπάρχουν στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων.

Εκτός πόλης, η εικόνα είναι ακόμα καλύτερη, καθώς το Kuga περνά με χαρακτηριστική ευκολία  από παντού και προσφέρει άνεση και σταθερότητα σε ιδανική ισορροπία. Τέλος να πούμε ότι οι τιμές του νέου Ford Kuga ξεκινάνε από τα 26700 Ευρώ και είναι πολύ λογική για τα όσα προσφέρει.

Kάμερα: Nίκος Κωνσταντάς

Μοντάζ: Γιώργος Σπυριδάκης

Φωτογραφίες: Παντελής Τζερτζεβέλης

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μπορείς να φανταστείς έτσι το νέο Ford Mondeo;

cars

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Φεβρουάριο

cars

Δεν θα μένουν ανασφάλιστοι όσοι έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ μέχρι 100 ευρώ

cars

Η πρόκληση του dragstrip – Αυτά είναι τα 13 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής για το 2023

cars

Ford Motor Ελλάς. Στηρίζει αυτούς που τολμούν

cars

Jeep Renegade και σε plug-in υβριδικό

cars

Βρετανία: Πολύ συγκινημένη η πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ από τα μηνύματα υποστήριξης

cars

ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή email: Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα οι αποκαλύψεις θα είχαν οδηγήσει σε αποπομπή της υπουργού

cars

BMW 128ti. Μία καυτή, μπροστιοκίνητη 1 Series με 265 άλογα.

cars