CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο Honda Civic Type R: Ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά

Με την πρώτη ματιά, και λόγω του καμουφλάζ, το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μοιάζει με κάποια καινούργια BMW που βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών. Όμως μια πιο προσεκτική ματιά, και οι πληροφορίες από τους φωτογράφους, κάνουν λόγο για το νέο Honda Civic Type R το οποίο θα εμφανιστεί προς τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Honda βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών του νέου hot hatch της, το οποίο θα ολοκληρώσει την πορεία αυτού που γνωρίζουμε ήδη από το 2015. Συνήθως βέβαια βλέπουμε πρώτα τις απλές εκδόσεις και μετά το Type R, όμως αυτή την φορά η εταιρία φαίνεται ότι ξεκινά από την ανάποδη. Από όσα μπορούμε να καταλάβουμε από το έντονο καμουφλάζ είναι ότι οι βασικές γραμμές και οι αναλογίες δεν αλλάζουν, όμως θα υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στο αεροδυναμικό πακέτο αλλά και σε αρκετά επιμέρους σημεία που θα κάνουν το αυτοκίνητο ακόμα πιο επιθετικό.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετά μεγάλες διαφορές, με νέο τιμόνι και ένα τύπου tablet σύστημα infotainment στην κεντρική κονσόλα. Σε γενικές γραμμές πάντως το αυτοκίνητο δείχνει ελαφρά φαρδύτερο και χαμηλότερο από το υπάρχον μοντέλο, ακολουθώντας την πορεία της εξέλιξης παρά της επανάστασης σε σύγκριση με το σημερινό. 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξει μιας μορφής υβριδικό σύστημα, έτσι ώστε να μειωθούν οι ρύποι αλλά και να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα. Αν όντως συμβεί σίγουρα η ιπποδύναμη θα ανέβει αρκετά σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο. Για το ενδεχόμενο της ύπαρξης τετρακίνησης μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε αυτή την γενιά, καθώς η εταιρία δεν έχει σκοπό να αλλάξει τον hardcore μπροστοκίνητο χαρακτήρα του αυτοκινήτου τους. 

ΠΗΓΗ: WWW.CARANDDRIVER.COM

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έκανε… συνδρομή στο Twitch για να της ανοίξει την πόρτα του σπιτιού!

cars

Δείτε το πιο “τρελό” 2CV στον κόσμο (Video)

cars

Η BYD καταθέτει προσφυγή για αποκλεισμό σε διαγωνισμό 250 ηλεκτρικών λεωφορείων

cars

H Brabham BT62 είναι ένα θαύμα αεροδυναμικής

cars

Ντριφτάροντας στη βροχή με μία Mercedes-AMG GT S (Video)

cars

Στη Ferrari για τα επόμενα δύο χρόνια ο Carlo Sainz

cars

Polestar Precept Concept, μια παρουσίαση μέσω Youtube!

cars

Ιεροσυλία ή εξέλιξη; Τι λέτε για μία ηλεκτρική κλασική Alfa Romeo Giulia;

cars

Η φουτουριστική επιστροφή του Smart Roadster

cars